KadınManşetTürkiye

Kadın hakları aktivisti Çiğdem Aydın son yolculuğuna uğurlanıyor

0

Kadın hakları savunucusu, psikolog ve Yeşiller Partisi‘nin kurucu üyesi Çiğdem Aydın 60 yaşında hayatını kaybetti.

Çiğdem Aydın için bugün saat 10.30’da Akatlar Kültür Merkezi’nde bir anma töreni düzenlendi. Aydın, Etiler Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Boğaziçi Üniversitesi Kampüsü içindeki Nafi Baba Türbesi‘ndeki aile mezarlığına defnedilecek.

Aydın’ın ölümün ardından yapılan paylaşımlar

Çiğdem Aydın’ın vefat haberinin ardından birçok kişi ve kuruluş, Aydın’ın ölümünden duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

Yeşiller Partisi, sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımda “Kurucu üyemiz Çiğdem Aydın’ı kaybettik. Çok üzgünüz. Tüm sevenlerinin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Kadın Adayları Destekleme Derneği, (KA.DER) ise “Önceki dönem KA.DER Genel Başkanlarından Fatma Çiğdem Aydın’ı kaybetmiş bulunuyoruz. KA.DER’e vermiş olduğu emek ve sunduğu katkıları saygıyla anıyor ve teşekkür ediyoruz. Kendisine Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere sevenlerine sabır ve baş sağlığı diliyoruz” dedi.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu da Aydın’ın ölüm haberiyle birlikte “Orada olacak ,şahsına ve mücadelesine saygıyla ebedi istirahatgahına teslim edeceğiz. Kadın hareketi sizi unutmayacak” açıklamasında bulundu.

Sosyal Dayanışma Ağı (SODA) da “Kız kardeşimizi kaybettik. Yarın onu sonsuzluğa uğurlayacağız. Tüm kız kardeşlerimizi bekliyoruz” dedi.

Çiğdem Aydın kimdir?

Hacettepe Üniversitesi psikoloji bölümünden mezun olan Çiğdem Aydın, yüksek lisansını Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları anabilim dalında yaptı.

Fatma Çiğdem Aydın, kurucusu olduğu ve başkanlığını yaptığı Sosyal Dayanışma Ağı (SODA) bünyesinde kadın haklarıyla ilgili çalışmalar ve çeşitli projeler yürütüyordu.

Aydın; TRT, Birleşmiş Milletler ve kamu kurumları için serbest çevirmen olarak çalıştıktan sonra 2005-2015 yıllarında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda Çocuk Eğitim Birimi‘nde uzman psikolog olarak görev yaptı.

Aydın 1990’lı yıllarda Türkiye’nin ilk hayvan barınağını Ankara’da kuran ekibin içinde yer aldı.

Kadın Adayları Destekleme Derneği’nde (KA.DER), ikinci başkan ve genel başkan olarak görev yapan Çiğdem Aydın, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Kıskançlık ve Rekabet, Verimli Toplantı Teknikleri, Eğitici Eğitimi, Stres Yönetimi, Kadın Hakları, Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme ve İletişim gibi konularda kadın örgütleri ve karma örgütlere eğitimler verdi.

İsveç ve Hollanda‘da yerel yönetimler, yönetişim, sol partilerde kadın örgütlenmesi gibi konularda kurslara katıldı.

Kadınlara bilgisayar okur yazarlığı öğretme, AÇEV ile ortak yürütülen okuma yazma projesinin yanı sıra bin 500 kadına temel siyaset eğitimi verme, KA.DER’in Siyaset Okulları projesini başlattı ve geliştirdi.

2008’de Kadınlara Hukuki Destek Merkezi’nin (KAHDEM) kuruluşuna destek oldu ve Genel Sekreterliği’ni yaptı. 2011’de Haklı Kadın Platformu‘nun kurulmasına katkı verdi. 2014’te Kadıköy Kent Konseyi Genel Kurulu‘nda Konseye Başkan olarak seçildi.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.