ManşetTürkiye

Yedi bakanlıkta ve TÜİK’te onlarca görevden alma ve atama yapıldı

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bakanlıklarda ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) da dahil olmak üzere çeşitli kurumlarda onlarca ismin görevden alındığı ve atamaların yapıldığının duyurulduğu kararname Resmi Gazete’de yayımlandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığında onlarca isim görevden alınarak yeni atamalar yapıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında atamalar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında açık bulunan Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin ikinci ve üçüncü maddeleri gereğince Aytaç Yüksel’in atandığı duyuruldu. Yine aynı bakanlıkta Yüksek Fen Kurulu Üyeliğine söz konusu maddeler gereğince Muzaffer Yıldırım atandı.

Dışişleri Bakanlığına onlarca isim atandı

Dışişleri Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Mustafa Geden ile Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan da görevden alındı.

Dışişleri Bakanlığında açık bulunan Teftiş Kurulu Üyeliğine Ali Kemal Aydın, Ahmet Ergin ve Ferda Akkerman atanırken Dış Politika Danışma Kuruluğu Üyeliğine Rauf Engin Soysal, Murat Salim Esenli, Şakir Özkan Torunlar, Salih Mutlu Şen, Ayşe Berris Ekinci isimleri atandı. Bakanlıkta ayrıca bu isimlerin dışında 21 farklı bürokrat da atandı.

TÜİK’e atandıktan sekiz ay sonra görevden alındılar

Türkiye İstatistik Kurumu’nda, Başkan Yardımcıları Umut Serhat İdman ve  Nurettin Kaya üç sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin ikinci maddesi gereğince görevden alındı. İdman ve Kaya, Abdullah Yüksel ile birlikte TÜİK başkan yardımcılığına 6 Ağustos 2021’de atanmıştı. 2 Mart 2021’de atanan TÜİK Başkanı Erdal Dinçer de henüz bir yılını doldurmadan 29 Ocak’ta görevden alınmıştı.

Yeni rektör ataması

 İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörlüğüne, Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar atandı.

Diyanet İşleri Başkanlığında müftü atamaları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan diğer atama kararlarına göre ise, Diyanet İşleri Başkanlığında açık bulunan Ağrı İl Müftülüğüne Celal Büyük, Bursa İl Müftülüğüne Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Diyarbakır İl Müftülüğüne Muş İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, Muş İl Müftülüğüne İbrahim Halil Demir, Yalova İl Müftülüğüne Karabük İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Karabük İl Müftülüğüne Aydın İl Müftüsü Ercan Aksu, Aydın İl Müftülüğüne Artvin İl Müftüsü Hasan Güneş, Artvin İl Müftülüğüne Mesut Harmancı atandı.

 Ticaret Bakan Yardımcılığına ise Özgür Volkan Ağar atandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Eskişehir İl Müdürü Alper Sezer görevinden alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında açık bulunan İş Başmüfettişliğine, İş Müfettişi Necdet Aktay getirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında açık bulunan İş Müfettişliklerine, yapılan yeterlik sınavında başarı gösteren iş müfettiş yardımcıları Murat Ramazan İltar, Sadık Ortakcı ve Mahmut Keskin atandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü Kasım Barman görevden alındı, yerine Selahattin Yazar getirildi. Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Cengiz Ekici, Van İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne Erol Uslu atandı. Milli Eğitim Bakanlığı Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen görevden alındı, yerine Servet Canlı getirildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.