ManşetTürkiye

Yavuz Bingöl’ün Berkin Elvan’ın annesi ile ilgili sözleri yayınlandı

0

Ahmet Hakan, sanatçı Yavuz Bingöl’le yaptığı röportajın tartışılan bölümünün tapesini yazılı yayınladı. Bingöl, devrik cümleler kurarak Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan’ın yuhalanmasına değinirken, “Bu çok insani” diyor.

30...

Dün yayınlanan röportajda, Bingöl’ün bu yuhalatmayı “insani bir şey” olarak nitelemesi tepki çekmiş, Gülsüm Elvan’ın yazılı açıklamasının ardından Bingöl de yazılı bir açıklama yapmış, sözlerinin doğru yansıtılmadığını iddia etmişti.

Ahmet Hakan bunun üzerine Twitter hesabından “Yavuz Bingöl’ün “Berkin Elvan’ın annesi ve yuhalanması” meselesiyle ilgili söylediği sözlerin tamamı… kasetten canlı… yarın Hürriyet’te” mesajını paylaşmıştı.

29

Yavuz Bingöl ilgili bölümde Ahmet Hakan’ın gazetedeki köşesinde aktardığına göre şu şekilde konuşuyor;

““Şöyle söyleyeyim: Mesela Tayyip Bey’in ölmüş anasına küfür edildiği zaman, ertesi gün o zaman Berkin Elvan’ın annesi yuhalattığı zaman… İşte o zaman sonuç ne? Yani bu çok insani, işte duygusunu işine karıştırmak! Şimdi buna önce sol değerlere inanan insanlar bu kadar aymazlık içine girip de, ilk bir haftası Gezi’nin ilk bir haftası benim için önemliydi, ondan sonra başka bir noktaya gitti, yani işte ne bileyim biliyorsun işte o köprünün adını değiştirmek bilmem ne… Bunlar şimdi sol değerlere inanan insanların söyleyeceği cümleler mi? Ya da ölmüş bir annenin peşinden edilen küfür ne kadar yakışabilir? Ne kadar ayıp bir şey! Hiç farkı kalmıyor ki işin… O zaman o da öyle yapıyor. Peki tamam… Güzel… Ben de yani o yüzden saf tutmak istemiyorum. O kadar kötü bir noktaya gitti ki iş”

(Hürriyet, Bianet)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.