EkolojiManşet

Yassıada, ‘yassışehir’ oldu

0

Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ olarak imara açılan ve SİT alanı olan Yassıada otel, bungalov ve restoran inşaatlarıyla doldu. Erdoğan’ın 60 darbesinin yıl dönümü olan 27 Mayıs’ta adayı ziyaret etmesi bekleniyor.

Türk siyasi tarihinde simgesel öneme sahip Yassıada’nın ‘Demokrasi ve Özgürlük Adası’ olarak düzenlenmesi ile ilgili çalışmalarda sona gelindi. Son hali görüntülenen adada otel, bungalov ve restoran inşaatlarının büyük ölçüde tamamlandığı, sahil kesiminde bazı bölümlerde işçilerin yoğun olarak çalıştığı görüldü. 125 odalı otel, 600 kişilik konferans salonu, 1200 kişilik bir cami, müze, sergileme alanları ve seyir terasları da bulunan adada çalışmalar peyzaj çalışmaları ve kıyı bölümünde iskele ve yürüyüş yolları üzerinde yoğunlaşmış durumda.

Son kullanıcısı olan İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından 1995’te terk edilmesinden bu yana boş duran ve 27 Mayıs darbesi sonrasında idam edilen dönemin başbakanı Adnan Menderes ve iki bakanının yanı sıra Demokrat Partililerin yargılandığı Yassıada’nın ‘Demokrasi ve Özgürlük Adası’ olarak yeniden düzenlenmesine karar verilmişti. Ancak dört yıldır süren inşaatta adanın yeşil dokusunun ortadan kaldırıldığı yönündeki tartışmalar yaşanmıştı.

Erdoğan 27 Mayıs’ta adada

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 27 Mayıs 1960 darbesinin yıl dönümünde yeniden inşa edilen Yassıada’yı ziyaret etmesi bekleniyor. Erdoğan,  yapımı devam eden inşaatları inceleyecek ve çalışmalar konusunda bilgi alacak.

 

 

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.