KentManşetTürkiye

‘Demokrasi Adası’na geceliği 76 bin TL’lik otel

0

İsmi ‘Demokrasi ve Özgürlük Adası’ olarak değiştirilen Yassıada’ya kongreler için inşa edildiği söylenen bir otel açıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile 137 oda ve borsanın ortaklığı ile kurulan Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş’nin sahibi olduğu Katre Island Hotel’de, 450 metrekarelik kral dairesinde bir gece konaklamanın bedeli 70-76 bin TL arasında değişiyor. Otelde kapalı yüzme havuzları, spa ve mescit de bulunuyor.

Otelin odalarının satışı ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy‘a ait ETS Tur üzerinden yapılıyor.

27 Mayıs 1960 darbesinin ardından Demokrat Partili siyasetçilerin yargılamalarının yapıldığı adanın ismi iki sene önce ‘Demokrasi ve Özgürlük Adası’ olarak değiştirilmişti. İstanbul’un el değmemiş doğa parçalarından biri olan ve 18 Nisan 2013 tarihinde çıkarılan bir torba kanunla imara açılan adada ekolojistler ve kent uzmanlarının bütün itirazlarına rağmen çok sayıda inşaat yapılmıştı. Ada, 27 Mayıs 2020’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ziyarete açıldı.

Adada inşa edilen ve rezervasyon almaya başlayan otelin tanıtım yazısında, adanın geçmişine dair bir gönderme bulunmuyor. Onun yerine şu ifadeler yer alıyor:

“Deniz, baştan çıkarıcı yüce bir güç… Görkemli Marmara Denizi’nin ortasında yer alan Katre Island Hotel’de hayatı uyum içinde yaşıyoruz. Bakışlarınızı sonsuz maviye çevirin ve içinizi denizin taze tuzlu kokusuyla doldurun. Kalbinizi ve ruhunuzu doğanın senfonisine, martı seslerine ve kayalara çarpan dalgaların ritmine açın; senfoninin bir parçası olun.”

 

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.