Spor

Yasin Öztekin, Trabzonspor’da!

0

Gençlerbirliği’nin sol kanat oyuncusu Yasin Öztekin, Trabzonspor ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Trabzonspor’un resmi internet sitesinde duyurulan habere göre, Yasin’e 500 bin avro transfer bedeli ödenecek. Futbolcu, sezon başına 175 bin Euro garanti para ve 5 bin Euro maç başı ücret alacak. Gençlerbirliği’ne ise bonservis bedeli ödenmiyor…

Yasin, AA muhabirine yaptığı açıklamada “”Trabzonspor’la 5 aydır görüşüyorduk. Hedefleri büyük, şampiyonluğa oynayan bir takımda olmak istedim ve imza attım. Ayrıca Şenol Güneş dünya çapında bir antrenör. Bundan dolayı da mutluyum” dedi.

Borussia Dortmund alt yapısından yetişen 25 yaşındaki oyuncu, Radyospor’dan Özgür Sancar’a verdiği röportajda ise transferini şöyle yorumladı: Menejerim üç büyük takımla görüşüyordu. Ama kararımı Trabzonspor’dan yana kullandım. Kararımda Trabzonlu yöneticilerin ilgisi belirleyici oldu. Kendime güveniyorum. Direkt oynayacağıma inanıyorum. Ben Borussia Dortmund’la da profesyonel sözleşme imzaladım. Bu çok daha zor bir şeydi. Kendime güveniyorum. Göreceksiniz goller atacağım, attırtacağım!”

Yasin Öztekin’in kariyeri:

Trabzonspor’un yeni transferi Yasin Öztekin, 19 Mart 1987’da Dortmund Almanya’da dünyaya geldi. Futbola 4-5 yaşlarında yerel takımlardan Alemannia Scharnhorst ‘da başladı. 1996’da ise Almanya’nın en önemli takımlarından Borussia Dormund’da transfer oldu.

2003’te profesyonel olan Yasin Öztekin, Borussia Dortmund’un U-19 takımında, 2004-2005 sezonunda 22 maçta 5 gol, 2005-2006 sezonunda 26 maçta 7 gol kaydetti. Genç takımdaki başarılı performansına karşın, A takıma yükselemeyen Yasin, 2006-2007 sezonundan 2009-2010 sezonuna kadar  vasat bir görüntü çizdi. 2010-2011 sezonunun ikinci yarısında Gençlerbirliği’ne transfer olan futbolcu, ligdeki bütün maçlarda forma giydi ve 17 maçta 2 gol attı, 3 asist yaptı. Kupada ise 7 Maçta 3 gol attı. 2011-2012 sezonunda 33 maçta 6 gol, 6 asist ve kupada 1 maçta, 1 gol performansına ulaştı.

Transfer analizi:

Trabzonspor’un sol kanatında Olcan Adın ve Adrian Mierzejewski var. Ancak Mierzejewski’nin formu Şenol Güneş’i endişenlendiriyor. Bu nedenle geçtiğimiz sezon solda  Halil Altıntop oynadı. Yasin Öztekin, muhtemelen “kulübe takviyesi” olarak transfer edildi. Almanya’dan yetişmesi ve bonservis bedeli ödenmeden alınması olumlu görülebilir.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.