İfade ÖzgürlüğüManşet

Yasaklara bir yenisi eklendi: Kozlu Müzik Festivali iptal edildi

0

Zonguldak‘ın Kozlu ilçesinde 28-31 Temmuz tarihleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenecek müzik festivali, ilçe kaymakamlığı tarafından iptal edildi.

Festival organizasyonu, yaptığı iptal duyurusunda,“Bu yıl ikincisini düzenlemek üzere büyük özveri ile uzun süredir çalışmalarını sürdürdüğümüz ve siz değerli müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği Kozlu Müzik Festivali etkinliğimizi, festivali ruhuna uygun bir şekilde yapamayacağımız için, ilan ettiğimiz 28-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştiremeyeceğimizi üzülerek bildiriyoruz” denildi.

Festivalde üç gün boyunca Yeni Türkü Manga, Emre Aydın, Pinhani, Hayko Cepkin, Ogün Sanlısoy, Niyazi Koyuncu gibi birçok sanatçının sahne alması planlanıyordu.

Etkinliğin, alkollü içecek tüketimi nedeniyle ‘hedefte olduğu’ belirtiliyordu. AKP‘li Kozlu Belediyesi Başkanı Ali Bektaş, daha önce yapılan ‘alkol tartışması’ ile ilgili, “alkolsüz olacak ama alkolün dışarı satımına da karışamam” açıklamasında bulunmuştu.

Cumhuriyet‘in haberine göre belediye, iptal nedenine ilişkin resmi açıklamanın daha sonra yapılacağını belirtti. CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, şöyle dedi:

” Gençlerin ve halkın heyecanla beklediği bir festivaldi bu. Mevzuatla açıklanabilecek bir şey değil aslında. Akşam 22.00 ve sabah 06.00 saatleri arasındaki alkol satışının yasak olması ve gece 12’den sonra müzik yasağı gibi gerekçelerle iptal ettiler. Geçen sene de yapılmıştı aynı sponsorlarla ve hiçbir sorun yaşanmamıştı. Kozlu halkı da çok mutlu olmuştu, eğlenmişti. Geçtiğimiz bir ay içerisinde Çaycuma, Devrek, merkez ve şu an Ereğli‘de belediyelerimizin düzenlemiş olduğu festivaller var. Bu mevzuat oralarda yok muydu diye bu kaymakam beye sormak lazım. Bu sene Kozlu için verilen bu kararı tamamen insanların yaşam tarzına müdahale olarak görüyoruz. Kozlu Kaymakam vekilinin kraldan çok kralcı bir tavırla göze girme çabası olarak değerlendiriyoruz.”

Gülşen konseri de iptal edildi

Türkiye‘de aylardır konser ve etkinlikler iptal ediliyor.

Sahnede giydiği kıyafetlerle bir süredir hedef gösterilen sanatçı Gülşen‘in 23 Temmuz’da Şile‘de vereceği konser de kaymakamlık tarafından iptal edildi.

Geçtiğimiz hafta da Dersim‘de düzenlenecek olan Munzur Festivali, Valilik tarafından yasaklanmıştı.

Daha önce Melek Mosso gibi kadın sanatçılar hedefe oturtularak konserlerine izin verilmemiş; Kürt müzisyenler Aynur Doğan ve Mem Ararat‘ın konserleri iptal olmuş, Niyazi Koyuncu ve Apolas Lermi’ye de izin verilmemişti.

Eskişehir’de Anadolu Fest, Ankara’da ODTÜ, İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi festivali gibi pek çok etkinlik de art arda yasaklanmıştı.

Seri konser yasakları devam ediyor: Melek Mosso’ya ‘ahlaksızlık’, Mem Ararat’a ‘güvenlik’ bahanesi
 ODTÜ ve YTÜ konserleri iptal edildi

 

You may also like

Comments

Comments are closed.