İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan görevden alındı

0
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HK) tarafından sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek hakkında inceleme başlatılan Yargıçlar Sendikası Başkanı, Karşıyaka Hâkimi Ayşe Sarısu Pehlivan, tedbiren görevden uzaklaştırıldı.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın aktardığına göre HSK, Sarısu Pehlivan’ı üç ay süreyle görevden uzaklaştırdı. HSK’nin yazısı Pehlivan’a tebliğ edildi.

Ne olmuştu?

Ayşe Sarısu Pehlivan, 322 günlük ölüm orucunu sonlandırdıktan iki gün sonra yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek‘in ölümünden hemen önce “Türküler kimseye zarar vermez” paylaşımını yapmıştı. Gökçek’in ölümünün ardından da üzüntüsünü dile getiren Pehlivan hakkında Hâkimler ve Savcılar Kurulu, inceleme başlatmıştı.

Hükûmete yakınlığıyla bilinen A Haber, Sabah gazetesi ve Takvim de Pehlivan’ı paylaşımları nedeniyle hedef göstermişti. Pehlivan, hakkında yapılan haberlerin ardından “Bir anne, bir kadın dahası bir insan olarak ölümlerden duyduğum üzüntü nedeniyle beni terör sevici yapmak isteyenleri kendi vicdanlarına, Allah’a havale ediyorum” demişti. 

You may also like

Comments

Comments are closed.