Hayvan HaklarıManşetTürkiye

Yaren leylek ve üç yavrusu göç yolculuğuna başladı

0

Bursa’da yaşayan Adem Yılmaz ile dostluğu filme konu olan ‘Yaren’ leylek, 3 yavrusuyla göç yolculuğuna başladı. Önümüzdeki mart ayında Yaren’e tekrar kavuşmayı dilediğini belirten Yılmaz, “Ona çok bağlandım. İnşallah Allah, bana da ona da ömür verir de seneye yine buluşuruz” dedi.

Türkiye’yi ‘Avrupa leylek köyleri’ ağında temsil eden tek yer olan Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç Leylek Köyü’nde yaşanan balıkçı ile leyleğin dostluğu, milyonlar tarafından ilgiyle takip edilen hikayeye dönüşmüştü.

Yaren Leylek yuvaya döndü: Adem Amca’yla 11’inci buluşma
Yaren Leylek’le Adem Amca 10’uncu yılda da birlikte

Geçen 10 yılda, her göç zamanı geldiği köyde, Adem Yılmaz’ın kayığına konan Yaren, bu sene de 6 Mart’ta 11’nci kez köyü ve Yılmaz’ı ziyaret etti. Yaren leyleğin bu yıl üç yavrusu dünyaya geldi.

Üç yavrusunu da özenle besleyen Yarın ve yavruları, sıcak ülkelere göç etmek üzere geçen hafta yuvasından ayrıldı.

‘Umarım mart ayında kavuşuruz’

Balıkçı ‘Adem amca’ mart ayında ‘Yaren’ leyleğe yeniden kavuşmayı dilediğini belirterek şunları söyledi:

“Yaren bu yıl 6 Mart’ta geldi. Birkaç gün sonra da eşi geldi. Daha sonra da yavruladılar. Yavrularını büyüttüler. Ağustosun sonunda birkaç gün önce de eşiyle birlikte gittiler. Onların gidişi beni çok üzdü. Her yıl olduğu gibi artık alışmak zorundayız. Temennim, önümüzdeki mart ayında Yaren’e tekrar kavuşmak. Ona çok bağlandım. O da bana bağlandı. Onsuz altı-yedi ay geçireceğiz. Bütün umudum martta gelmesi.”

Yaren leyleğin, gitmeden önce bahçesine uğradığını anlatan Yılmaz, “Bu yıl fazla balığa çıkmadığımdan, tuttuğum balıkları Yaren’e verip bahçeme alıştırdım. Sabah, öğle ve akşam onu ve eşini besledim. Son gün sabah besledim, birkaç saat sonra baktığımda yoklardı. Köyü terk edip gitmişler. Önümüzdeki bahar gelmezse veya gelemezse çok üzülürüm. İnşallah Allah, bana da ona da ömür verir de seneye yine buluşuruz. Yavrular da gitti” diye konuştu.

You may also like

Comments

Comments are closed.