TürkiyeHayvan HaklarıManşet

Yaren Leylek yuvaya döndü: Adem Amca’yla 11’inci buluşma

0

Bursa‘da yaşayan Adem Yılmaz ile dostluğu filme konu olan Yaren Leylek,  bu yıl da Eskikaraağaç Leylek Köyü‘ne ulaştı 11’nci ziyaretini gerçekleştiren Yaren Leylek, bu yıl da önceki 10 yılda olduğu gibi Yılmaz’la birlikte balığa çıkacak. ’

Türkiye’yi Avrupa Leylek Köyleri Ağı’nda temsil eden tek köy olan Eskikaraağaç Leylek köyünde yaşanan balıkçı ile leyleğin dostluğu, milyonlarca insanın ilgiyle takip ettiği bir hikayeye dönüşmüş; 2019 yılında da Karacabey Belediyesi‘nin katkılarıyla, Yönetmen Burak Doğansoysal tarafından filme alınmıştı. Film, Prag Film Ödülleri‘nde En İyi Belgesel ödülünü kazanmıştı.

Yaren leylek bu sabah saatlerinde, 11’nci kez balıkçı Adem Yılmaz’ın kayığına kondu. balık yedi. O anlar ise Yaren’i takip eden doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş tarafından bir kez daha fotoğraflandı.

Leyleklerin ortalama ömrü 10 yıl civarında. Yaren Leylek, geçen yılki ziyaretinde köydeki yuvasında yavrularını büyütmüş ve anne ile yavruları Karacabey Belediyesi‘nin internet üzerinden yedi gün 24 saat canlı yayın ile izlenebilmesi amacıyla kurduğu www.yarenleylek.com sitesinden izlenebilmişti.

Sonbaharla birlikte yavrularını da yanına alarak göçen Yaren’in yaşı ilerlediği için tedirgin bir bekleyişleri olduğunu söyleyen Tüydeş, leyleğin 10 ila 14 yaşında olduğunu tahmin ettiklerini belirtmişti.

 

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.