İklim KriziManşetTürkiye

Yangınlarda son durum: Antalya, Burdur ve Adana’da yeni yangınlar çıktı

0

Türkiye’de bir süredir devam eden yangınları söndürme çalışmaları devam ederken, bir yandan yeni yangın haberleri de gelmeye devam ediyor.

Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Çobanpınar köyündeki ormanlık alanda, Antalya’nın Manavgat ilçesi Sarılar Mahallesi’nde ormanlık alanda, Kaş’ta ise sazlık alanda yangın çıktı. Adana’nın Kozan ilçesinde çıkan yangını da söndürme çalışmaları devam ediyor.

Burdur’da yangın

Burdur’un Bucak ilçesine bağlı, Çobanpınar köyü Kumyeri Mahallesi’nde, saat 12.00 sıralarında orman yangını başladı. Yangının Kızılca, Narağacı, Gökalan ve Kargı köylerine sıçrama tehlikesine karşı evler tahliye edildi. Yangına helikopter, arazöz ve iş makineleri ile müdahale ediyor.

Manavgat’ta yangın

Antalya’nın Manavgat ilçesi Sarılar Mahallesi Su Deposu mevkisindeki ormanlık alanda saat 13.30 sıralarında orman yangını çıktı. Yangına, Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Manavgat Belediyesi ekipleri tarafından müdahale ediliyor.

Kaş’ta yangın

Öte yandan, Antalya’nın Kaş ilçesindeki Yeşilköy, Ova ve Kınık mahallelerinin kesiştiği Göl mevkisinde bulunan sazlık alanda da yangın çıktı. Yangın rüzgarın da etkisiyle büyürken, ekiplerin yangını kontrol altına almaya çalışmaları devam ediyor.

Köyceğiz’deki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 14 gün önce başlayan ve dün tekrar alevlenen yangının, Denizli’nin Beyağaç ilçesi sınırına yaklaşık beş kilometre kadar yaklaştığı kaydedildi.

Devam eden söndürme çalışmalarında halk, Büyükşehir Belediyesi ve Beyağaç Belediyesi personeli de yer alıyor.

Köyceğiz’deki yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Köyceğiz yangınında yerleşim yerlerine tehdidi ortadan kaldırdık. Yangının sonuna doğru geliyoruz” dedi.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.