İklim KriziManşetTürkiye

Yangınlarda son durum: Muğla’nın Milas ve Köyceğiz ilçelerinde yangınlar devam ediyor

0

Türkiye’de 10 günü aşkın süredir devam eden orman yangınlarının son durumuyla ilgili bir açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Muğla’nın Milas ve Köyceğiz ilçeleri dışındaki tüm orman yangınlarının kontrol altına alındığını duyurdu.

Pakdemirli, 53 şehirde 270 orman yangınının 268’inin kontrol altına alındığının da altını çizdi.

Termik Santrale yaklaşan yangın söndürüldü

Muğla Valiliği de yangınlarla ilgili yaptığı açıklamasında, yangınlara yedi uçak, 39 helikopter, iki İHA, 10 bin 547 personel, 2 bin 545 araçla müdahale edildiğini, Kemerköy Termik Santrali‘ne yaklaşan yangının da söndürüldüğünü ifade etti.

Köyceğiz’de son durum

Köyceğiz ilçesinde başlayan yangında 12. gün geride kalırken, yangın Çövenli Yaylası’nda devam ediyor. Yangının sarp arazilerde ve kanyonda sürmesi nedeniyle sadece havadan müdahale yapılabildiği açıklandı.

Bunun yanında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Manavgat’ta 59 kırsal mahallede yangından etkilenen binin üzerindeki evin yerine yapılacak evlerle ilgili, bir ve iki katlı iki tip proje hazırlandığını duyurdu.

TOKİ‘nin de projenin içinde olduğu evlerin ilk temeli Karaöz Mahallesi’nde atılırken, evlerin bir ay sonra tamamlanması hedefleniyor.

Antalya’da bir kişi tutuklandı

Antalya’nın Akseki ilçesinde çıkan yangınla ilgili bir kişinin tutuklandığı öğrenildi.

Akseki Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan araştırma sonucu, bir şüpheli gözaltına alındı. Gözaltı işlemlerinin ardından Akseki Adliyesi’ne sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından “kasten orman yangınına neden olmak” suçundan tutuklandı.

Antalya’nın Akseki ilçesinde 28 Temmuz’da başlayan yangın, birkaç gün önce kontrol altına alınabilmişti.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.