İklim KriziManşetTürkiye

Muğla Köyceğiz’de yangın tekrar büyüdü

0

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde başlayan yangını söndürme çalışmaları 13. gününde devam ederken, yangının tekrar alevlendiği öğrenildi.

Rüzgarın da etkisiyle Alibaba Dağı eteklerinde yangın büyüdü ve farklı noktalara sıçradı. Bölgede üç uçak ve dokuz helikopterle yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan, Yine Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan otluk ve makilik alanda yangın çıktı. Yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Köyceğiz’de son durum

Çövmen Yaylası ile Çiçekbaba Dağı arasındaki vadide devam eden yangın, rüzgarın da şiddetini artırmasıyla Alibaba Dağı eteklerine ulaştı ve farklı noktalara sıçradı.

Bölgede yangının kontrol altına alınması için orman, itfaiye, polis, jandarma, Kızılay ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekiplerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları da yürütülen çalışmalara destek veriyor.

Bodrum’da yangın

Bodrum’un Dereköy Mahallesi‘ndeki otluk ve makilik alanda saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemezken, ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.