Yandex pazartesileri karşılaştırdı: Sokağa çıkma yasağı trafiği arttırdı

Yandex Navigasyon'un kullanıcılarının son üç haftalık hareketliliğinden yola çıkarak yaptığı karşılaştırmaya göre, sokağa çıkma yasaklarının ardından gelen pazartesi günlerinde, günün ilk saatleri itibarıyla trafikte artış görüldü.

Yandex Navigasyon, Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında geçtiğimiz iki hafta sonu 31 ilde ilan edilen sokağa çıkma yasaklarının ardından meydana gelen son iki haftanın trafik verilerini, öncekilerle karşılaştırdı.

Yapılan analizine göre sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilk hafta sonunun ardından 13 Nisan Pazartesi gününün başladığı gecenin ilk saati 00.00 – 01.00 arasında, navigasyonun kullanımı bir önceki Pazartesi günü aynı saat aralığına göre yüzde 56 oranında artış gösterdi.

Bu oran, ikinci sokağa çıkma yasağının kalktığı 20 Nisan Pazartesi gününün ilk saatinde ise yüzde 51 arttı.

Günlük trafik arttı

13 Nisan Pazartesi günü genelinde ise uygulamanın kullanımı bir önceki Pazartesi gününe (6 Nisan) göre ortalama yüzde 12 arttı. 20 Nisan Pazartesi günü ise bu oran daha da yükseldi. Kullanıcılar 20 Nisan Pazartesi günü, 6 Nisan Pazartesi’ye göre ortalama yüzde 21 oranında daha fazla trafiğe çıktı.

Yandex ayrıca kullanıcılar tarafından katedilen yolun kilometre bazında uzunluğunu da karşılaştırdı. Buna göre sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilk hafta sonunun ardından 13 Nisan Pazartesi günü, 6 Nisan Pazartesi gününe göre katedilen kilometrede yüzde 25’lik bir artış kaydedildi. 20 Nisan’da ise katedilen kilometre uzunluğundaki artış oranı 2 hafta öncesine göre yüzde 42 olarak gerçekleşti.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR