EğitimManşet

Yandaş yazardan Erdoğan’a öneri: ODTÜ, BİLKENT ve Boğaziçi kapatılsın

0

boğaziçiYeni Şafak gazetesinin yazarı Yusuf Kaplan, bugün kaleme aldığı yazısında Başbakan Erdoğan’a Boğaziçi, Bilkent ve ODTÜ üniversiteler yıkılsın önerisinde bulundu.

Bugünkü Yeni Şafak’ta yer alan ‘Erdoğan’a 20 öneri’ başlıklı yazılı yazıda Kaplan, “Başka kültürlerin gönüllü acentalığını yapan Boğaziçi, Bilkent ve ODTÜ ‘yıkılmalı’ bunların yerine tıpkı ABD’de olduğu gibi Ivy League üniversitelerine benzer, Amerikan kültürünün ve dünyasının izini süren, bir Amerikan ruhu geliştirmeye çalışan, bizim Nizamülk medreselerine benzer, bizim öncü kuşaklarımızı, bizim medeniyet iddialarımız doğrultusunda yetiştiren çaplı pilot üniversiteler kurulmalı!”dedi.
Yusuf Kaplan’ın yazısının dikkat çekici tarafı ise yazarı olduğu gazetenin başbakanlık için hararetle savunuculuğunu yaptığı Ahmet Davutoğlu’nun da kapatılması önerilen Boğaziçi Üniversitesi mezunu olması. Yusuf Kaplan’ın iddialarına göre mezunu olduğu okul itibariyle Davutoğlu” bizim medeniyet iddialarımız”a aykırı görünüyor ve ” başka kültürlerin gönüllü acentalığını”yapıp yapmadığı merak konusu oluyor.

Yeşil Gazete

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.