ManşetTürkiye

Yandaş yalan çabuk çöktü: ‘O fotoğrafı kampta değil karakolda çektirdi’

0

Kızılay’da polis kurşunu ile yaşamını yitiren Ethem Sarısülük’ün örgüt üyesi olduğu ve örgüt kampında fotoğraf çektidiğine ilişkin iddiasına ailesi sert tepki gösterdi. Aile, Radikal’e yaptığı açıklamada söz konusu görüntülerin kurgu olduğunu anlatarak “Taşeron firma aracılığıyla 2012 yılında Hakkâri’de yapılan jandarma karakolunun inşaatında çalışırken çekilen fotoğraflardır” açıklaması yaptı.

‘Karalama operasyonu’

Polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük ’e yönelik, gün boyu ‘örgüt üyesi’ olduğu ve örgüt kampında fotoğraf çektirdiği yönünde iddialar çeşitli internet sitelerinde haber olarak yer aldı. Radikal’e konuşan Ethem Sarısülük’ün yengesi Çiğdem Sarısülük, fotoğrafların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük de fotoğrafların Hakkâri Tekeli Tabur Komutanlığı’nda çekildiğini belirterek şöyle konuştu:

“O fotoğraflar Ethem’in bilgisayarında bulunan fotoğraflardır. Ethem, işçi olarak çalıştığı taşeron firma tarafından Hakkâri’ye gönderilmişti. Hakkâri’de iki ay kaldı. Örgüt üyesi olarak yayımlanan o fotoğraflar ise askeri karakolun inşaatı sırasında çekilen fotoğraflar ve hatıra olsun diye çekilmiş. Askerlerle video görüntüleri de var. Tamamen bir karalama ve itibarsızlaştırma operasyonudur. ”

(Radikal)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.