İklim Krizi

Yalova’da bisikletli 350 eylemi

0

10.10.10 Küresel İklim Değişikliği etkinlikleri için 350 Hareketine bir destek de Yalova’dan geldi.

Perşembe Akşamı Bisikletçileri Yalova Grubu’nun organizasyonunda, Yalova Cumhuriyet Meydanı’nda bisikletler ve insanlar dev bir 350 oluşturarak, dünya genelinde politikacıları iklim değişikliğine karşı radikal önlemler almaya ve çevreci politikalar oluşturmaya davet etti.

Yalova’daki etkinliklere CHP Grupbaşkanvekili ve Yalova milletvekili Muharrem İnce de katılarak destek verdi. İnce’nin 350 pankartı yazılı bisiklet ile gazetecilerin üzerine sürmesi de gülüşmelere neden oldu. İnce’nin ardından Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal da etkinliğe katıldı. Koçal, Yalova’nın bir bisiklet kenti olması için hazırlanan projelerin hayata geçirileceği müjdesini verdi.

Yalova’da oluşturulan dev 350 rakamına, Perşembe Akşamı Bisikletçileri (PAB) Yalova Grubu’nun yanı sıra Bursa’dan gelen Yeşil Pedallar, Yeşiller Partisi, İstanbul’dan gelen Küresel Eylem Grubu, Barışa Pedal ve Greenpeace gönüllüleri, Yalova’dan ise Tükoder, Temad gibi stk’lar katıldı. Etkinlik, kent meydanından TİGEM’e bisiklet yolu kullanılarak yapılan bisiklet turunun ardından, YAFEM Derneği’nin organize ettiği yemekle son buldu.

PAB Yalova Koordinatörü Aytunç Sevren ise, etkinlikte yapılan basın açıklamasında, “Bizler, bugün Türkiye’de 10 kentle birlikte kentimizde, dünyada binlerce kentteki sokaklarla birlikte bu sokaklarda bir araya geldik. Bizler, fosil yakıtların yok ettiği gezegenimizde, fosil yakıtlara dur demeyen politikacılara çevreci politikaların önünü açmaları için çağrıda bulunuyoruz. Bugün atmosferdeki karbondioksit miktarını milyonda 280 parçacıktan 392 parçacığa çıkaran fosil yakıt politikacılarına karşı, Türkiye’de 10 kentte ve dünyada binlerce kentte bu adımı atıyoruz. Bizi örnek alın diyoruz. Gezegenimizi kurtarmak için bekleyecek zamanımız kalmadı. Hızla fosil yakıt ekonomisinden, ormanı dağı çimento dökme anlayışından vazgeçmeliyiz. İşte bu yüzden 10 Ekim 2010’da bizler de 10 Kentte 350 için sokaktayız. Hayırlı olsun” diye konuştu.

KAYNAK: Yalovamiz.com

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.