Kanal İstanbulManşetTürkiye

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu: İstanbul’un da Türkiye’nin de kanala ihtiyacı yok

0
Fotoğraf: Kuzey Ormanları Savunması

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, Kanal İstanbul‘un ilk köprüsünün temelinin atıldığı bugün, saat 14.00’te Bakırköy Özgürlük Meydanı‘nda bir kez daha Kanal İstanbul’a hayır demek için bir araya geldi.

Meydanın etrafı polis ablukasına alınırken, projenin ilk köprüsünün temel atma töreninin gerçekleştiği Sazlıdere‘ye yürümek isteyen protestoculara polis engel oldu. Grup, polisin engellemesinin ardından oturma eylemi yaptı.

Kanal İstanbul’un temeli atılacağı algısı

Koordinasyon tarafından yapılan eylem çağrısında, bugün Kanal İstanbul’un temellerinin atacağına yönelik bir iddianın olduğu ancak bu iddianın gerçeği yansıtmadığı belirtilip, “26 Haziran’da atılacağı söylenen temel, Kanal İstanbul’un değil; Kuzey Marmara Otoyolu’nun bağlantı yollarından biri olan Nakkaş-Başakşehir kesiminin Sazlıdere üzerinden geçen kısmıdır” ifadeleri kullanılmıştı.

İstanbul’un da Türkiye’nin de kanala ihtiyacı yok

Eylemde yapılan ortak açıklamada, şehrin bir kanala ihtiyacının olmadığı belirtilip şunlar söylendi:

‘Kanal temeli atıyoruz’dan ‘Kanal üstündeki köprülerin ilkinin temelini atıyoruz’a doğru kıvrıldı sözler. Günlerdir ana akım medyada dil döküp, kanalın ne kadar faydalı olacağını anlatmaya çalışıyorlar. Anlatamıyorsunuz.

Çünkü İstanbul’un da Türkiye’nin de kanala ihtiyacı yok. Boğazdaki gemi trafiği azalacak diyorlar. Bakanlık verileri bile bu trafiğin azaldığını, boğazda yaşanan gemi kazalarının azaldığını gösteriyor.

Kanalın iki yakısına yeni şehir kurup nüfus yerleştirmekten bahsediyorlar. İstanbul, kendi nüfusunu ve betona dönmüş kendi ilçelerini taşıyamıyorken, yeni yapılaşmalar kentin ölüm fermanı demek.”

Oturma eylemi yapıldı

Yapılan ortak açıklamanın ardından Sazlıdere’ye yürümek isteyen gruba polis engel oldu. Yürümelerine izin verilmeyen protestocular, Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda oturma eylemi gerçekleşti.

Yeşiller Partisi’nden Twitter eylemi

Yeşiller Partisi de dün yaptığı çağrıda Kanal İstanbul projesine karşı bugün saat 10.00 itibariyle #KanalİstanbulÖldürür etiketini kullanarak paylaşım yapmaya ve her gün bu paylaşımları çoğaltmaya davet etti.

Eylem için yapılan bazı paylaşımlar ise şöyle:

You may also like

Comments

Comments are closed.