Kanal İstanbulManşet

Kanal İstanbul’un ‘göstermelik’ temel atma törenine eylem çağrısı

0

Kanal İstanbul projesine itiraz eden birey ve kurumlardan oluşan Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, 26 Haziran Cumartesi günü saat 14.00’da gerçekeleşecek eylem için çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın 26 Haziran’da projenin temellerini atacağı iddiasının doğru olmadığı belirtilen açıklamada “26 Haziran’da atılacağı söylenen temel, Kanal İstanbul’un değil; Kuzey Marmara Otoyolu’nun bağlantı yollarından biri olan Nakkaş-Başakşehir kesiminin Sazlıdere üzerinden geçen kısmıdır” denildi.

‘Oldu-bitti algısı yaratılmaya çalışılıyor’

“Kanal temeli atıyoruz denilerek oldu bitti algısı yaratılmaya çalışılmaktadır” denilen açıklamada “Hazine garantili, İstanbul’un tarım alanlarını, su havzalarını, ormanlarını yok eden bir rant projesinin bir bölümü daha yapılmak istenmektedir. Bu köprünün olmayan kanalın üzerinden geçmesi planlanmaktadır” bilgisi paylaşıldı.

“Ne kanal temeli ne su havzasına otoyol köprüsü temeli istemiyoruz” ifadelerinin yer aldığı açıklamada İstanbul’a, doğaya, tarihe, kültüre sahip çıkan herkese yan yana gelme çağrısı yapıldı.

Temel atılacak yere yürüyüş

26 Haziran Cumartesi günü saat 14.00’da Bakırköy Özgürlük Meydanı‘nda buluşacak kitle, temel atılacağı söylenen yere yürüyüş gerçekleştirecek.

Açıklamada “Yaşamı savunma mücadelesinde senin de bir adımın olsun.Katıl, durduralım, İstanbul’u kurtarılım” çağrısı yapıldı.

You may also like

Comments

Comments are closed.