ManşetMedya-İnternet

WhatsApp için süre doluyor: Sözleşmeyi kabul etmeyenlerin hesabı silinecek

0
Fotoğraf: Shutterstock

Facebook tarafından satın alınan WhatsApp‘ın gizlilik sözleşmesini kabul etmeleri için kullanıcılara tanıdığı süre 15 Mayıs tarihinde sona eriyor. Bu süreye kadar yeni gizlilik sözleşmesini kabul etmeyenlerin hesapları kademeli olarak silinecek.

Platform daha önce yeni sözleşmeyi tanıtmış ve kullanıcılara 8 Şubat tarihine kadar süre vermişti. Gelen tepkiler ve birçok kişinin alternatif mesajlaşma uygulamalarına yönelmesinin ardından süre 15 Mayıs tarihine uzatılmıştı.

Sözleşmede ne yazıyor?

  • Altyapının ve dağıtım sistemlerinin iyileştirilmesine yardımcı olmak,
  • Hizmetlerimizin veya onların hizmetlerinin nasıl kullanıldığını anlamak,
  • Facebook Şirketi Ürünleri genelinde emniyeti, güvenliği ve bütünlüğü artırmak; örneğin sistemleri güvence altına almak ve spam, tehditler, kötüye kullanım veya ihlal faaliyetleriyle mücadele etmek,
  • Onların hizmetlerini ve sizin bunları kullanma deneyiminizi iyileştirmek, örneğin sizin için önerilerde bulunmak (ör. arkadaşlar, grup bağlantıları veya ilginç içeriklerle ilgili öneriler),özellikleri ve içeriği kişiselleştirmek, satın alımları ve işlemleri tamamlamanıza yardımcı olmak ve Facebook Şirketi Ürünleri genelinde ilgili teklifler ve reklamlar göstermek,
  • WhatsApp deneyimlerinizi diğer Facebook Şirketi Ürünleri ile birleştirmenizi sağlayan entegrasyonlar sağlamak. Örneğin, WhatsApp’ta satın aldıklarınız için ödeme yapmak üzere Facebook Pay hesabınızı bağlamanıza imkan vermek veya WhatsApp hesabınızı bağlayarak arkadaşlarınızla Portal gibi diğer Facebook Şirketi Ürünleri üzerinden sohbet etmenize olanak sağlamak.

Sözleşme onaylanmazsa ne olacak?

  • WhatsApp’ın Şubat ayında aktardıklarına göre veri ilkelerini onaylamayan kullanıcılar 15 Mayıs’tan sonra uygulamaya giremeyecek.
  • WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesini 15 Mayıs’a kadar kabul etmeyen hesaplar birkaç gün boyunca hesaplarına gelen mesaj ve aramaları bildirim olarak görebilecek ancak uygulamayı bunları okumak ya da yanıtlamak için kullanamayacak.
  • Sözleşmeyi onaylamayan hesaplar 120 gün boyunca ‘pasif’ olacak ve bu süre zarfında söz konusu kullanıcılara yeni sözleşmeyi geri dönüp kabul etme şansı sunulacak.
  • 120 gün sonunda kullanıcı sözleşmeyi kabul etmezse yani hesap yeniden aktif edilmezse otomatik olarak silinecek. Başka bir deyişle bu kullanıcılar WhatsApp hesaplarını kaybedecek.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.