Medya-İnternetManşet

Kullanıcı kaybeden WhatsApp’tan geri adım: Sözleşme tarihini erteledi

0

Anlık çevrimiçi mesajlaşma uygulaması WhatsApp, gelen tepkilerin ardından 4 Ocak tarihinde değiştirdiği yeni gizlilik sözleşmesini ve veri paylaşımı koşullarının onayı için kullanıcılara verdiği süreyi üç ay erteledi.

Şirket, meta datalarını Facebook ile bağlı şirketlerle paylaşmaya ilişkin güncelleme için kullanıcılara 8 Şubat’a kadar süre vermiş, bu tarihe kadar onaylamayan kişilerin ise hesabının silineceğini duyurmuştu. Bunun üzerine birçok kişi alternatif Telegram, BiP ve Signal gibi uygulamalara yönelmişti.

‘Daha fazla şeffaflık sağlanacak’

WhatsApp tarafından yapılan açıklamada “Güncelleme, insanların WhatsApp üzerinden bir işletmeye mesaj göndermesi gereken yeni seçenekleri içeriyor ve verileri nasıl topladığımız ve kullandığımız konusunda daha fazla şeffaflık sağlıyor” denildi.

Açıklamada “Bugün herkes WhatsApp’ta bir işletmeyle alışveriş yapmasa da, gelecekte daha fazla insanın bunu tercih edeceğini ve insanların bu hizmetlerden haberdar olması önemli. Bu güncelleme, Facebook ile veri paylaşma yeteneğimizi genişletmez” ifadeleri yer aldı.

Yeni tarih 15 Mayıs

Kullanıcılara verilen sürenin üç ay uzatılarak 15 Mayıs tarihine ertelendiği belirtilen açıklamada “Ayrıca, WhatsApp’ta gizlilik ve güvenliğin nasıl çalıştığına dair yanlış bilgileri temizlemek için daha çok şey yapacağız” denildi.

Bu süreye kadar da kademeli bir çalışma yürüteceklerini belirten WhatsApp “Ardından, 15 Mayıs’ta yeni iş seçenekleri sunulmadan önce, politikayı kendi hızlarında gözden geçirmek için insanlara kademeli olarak gideceğiz” dedi.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.