Spor

West Hamlı futbolculdan eşcinsel meslektaşlarına destek

0

İngiltere’de yayımlanan Attitude dergisinin ocak sayısına röportaj veren West Ham Unitedlı futbolcu Mark Jarvis, futbolda barınmakta zorluk çeken eşcinsellere destek çıkılması gerektiğini belirterek, “Eşcinsellik hayatın her alanında olan bir şey. Şok olunacak bir durum yok ortada.” dedi.

Daha önce David Beckham, Freddie Ljungberg gibi futbolcular ile yaptığı röportajlar ile  eşcinsellere yönelik haber yapan dergiye verdiği röportajda West Ham’lı futbolcu eşcinsel futbolculara destek ve cesaret verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Futbol dünyasında bir çok eşcinsel sporcunun olduğuna inandığını ancak gizlendiklerini düşündüğünü belirten Jarvis, “Bunu açıklamaları gerçekten çok zor. Açıklarlarsa rahatlayıp sahada daha iyi performans göstereceklerine inanıyorum. Bunun herkes tarafından bilinmesi halinde kafalarının rahatlayıp futbola odaklanabileceklerini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Profesyonel Futbolcular Derneği’nin ve futbol oyununun bir parçası olduğunu düşünen herkesin destek vermesi gerektiğini düşündüğünü ileten 26 yaşındaki evli futbolcu Jarvis , “Eminim ki eşcinsel sporculara destek verecek bir çok topluluk bulunuyordur.” ifadelerini kullandı.

(Goal.com)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.