ManşetSpor

Nijerya futbolda lezbiyenliği yasakladı mı?

0

FIFA, Nijerya Futbol Federasyonuna resmi bir yazı göndererek futbolda lezbiyenliği yasakladıklarına ilişkin yaptıkları bildiri hakkında açıklama istedi.

Nijerya Kadın Futbolu Ligi Başkanı ve Nijerya Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi Dilichukwu Onyedinma geçtiğimiz günlerde bir bildiri ile Nijerya futbolunda lezbiyenliğin yasaklandığını açıklamıştı.

Bu bildiri FIFA’nın ayrımcılığa karşı politikaları ile çelişiyor. Futboldan ırkçılığı tamamen kaldırmak üzere çok sert tedbirleri devreye sokan dünya futbolunu yönetenler, cincel ayrımcılıkla da mücadele halinde.

FIFA’nın bu talebi, Nijerya sözkonusu olduğunda çelişkiler de barındırıyor. Lezbiyenlik yasağı nedeniyle açıklama istenen Nijerya’nın kanunlarında eşcinsellik halihazırda tüm ülkede yasaklanmış durumda.

Nijerya Kadın Futbolu Ligi Başkanı Dilichukwu Onyedinma

Nijerya’da medya mensuplarına açıklama yapan Niyerya Kadın Futbol Ligi Başkanı Onyedinma artık lezbiyen olduğu düşünülen her futbolcu kadının meslekten ihraç edileceğini belirtiyor.

Onyedinma bununla da yetinmeyerek ülkedeki tüm kulüp başkanlarına çağrıda bulunmayı da ihmal etmiyor

“Ülkedeki tüm kulüp başkanlarını kendi futbolcularını kontrol etmeleri konusunda uyardık. Lezbiyen futbolcuların Nijerya Milli takımında görev almaması için gerekli tüm tedbirleri alacağız”

Eşcinsellik ile ilgili ayrımcı politikaları ile tüm dünyanın tepkisini üzerine çeken Nijerya’da erkek futbol takımı, 2012 Afrika Uluslar Kupası finalinde Burkina Faso’yu mağlup ederek kupayı ülkesine götürmeyi başarmıştı

(Yeşil Gazete, Independent)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.