Dünya

Wall Street protestoları yayılıyor

0

ABD’nin New York kentinde 17 Eylül’de başlayan ekonomik krizi protesto ve kapitalizm karşıtı gösteriler Brooklyn köprüsünü trafiğe kapattığı için 700 kişinin gözaltına alınmasına rağmen sürüyor.

Dünya finansının sembol caddesi ve New York Menkul Kıymetler Borsasının bulunduğu “Wall Street” karşıtı gösteriler ülkenin diğer kentlerine de yayılıyor.

Göstericilerden bazılarını amaçlarını şu şekilde dile getiriyor:

“Amacımız ülke genelinde yaşanan haksızlıklara, şirketlerin çıkarlarıyla siyasi hedefler arasındaki çarpışmaya dikkat çekmek”

“Umarım bu gösteriler yetkililerin dikkatini çekene dek sürer. Şu ana dek bazı haber kuruluşları sesimizi duydu ama daha çok manşetlere çıkmamız gerekiyor.”

Protestolar Los Angeles, Chicago, Denver ve Seattle gibi kentlere de sıçrarken, Wall Street civarında bugün de yüzlerce kişi toplanarak gösteri yaptı.

İspanya’daki gösteriler ile “Arap baharı” ayaklanmalarından esinlenen “Wall Street’i işgal” hareketi yayınladığı manifestosunda, “Ulusumuz, türümüz ve dünyamız krizde. Çözüm bulunması için ABD’nin oynayacak önemli rolü var, ancak kapitalizmin açgözlülüğüne ve ülkemizin siyasetini belirleyen kokuşmuş siyasete artık kendimizi teslim edemeyiz” ifadesini kullanıyor.

(euronews)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.