Dünya

Wall Street İşgalcileri’nden ‘ilk zafer’

0

Wall Street’i İşgal Hareketi‘nin kamp kurduğu New York’taki Zuccotti Parkı‘nın boşaltılması talebi geri çekildi.

Yüzlerce eylemcinin dört haftadır çadırlar kurarak faaliyet merkezi haline getirdikleri parkın sahiplerinin, parkın temizlenmesi için polis tarafından boşaltılması kararından geçici olarak vazgeçildi.

Wall Street başta olmak üzere Amerikan finans sistemine karşı eylemlere öncülük eden Zuccotti parkındaki protestocular, parkın boşaltılmasından vazgeçilmesini, New York belediyesine karşı kazandıkları ilk zafer olarak değerlendirdiler.

Eylemciler parkın boşaltılması kararını, harekete darbe vurma amaçlı bir taktik olarak değerlendirmişler ve destekçileri parka davet etmişlerdi.

New York’taki BBC muhabiri Laura Trevelyan parkın boşaltılması kararının geri çekilmesinin, parktaki eylemci sayısının bir hayli artması sebebiyle alınmış olabileceğini belirtti.

Temizlik tartışması

 

Parkın mülkiyetine sahip olan Brookfields şirketinden dün yapılan açıklamada, parkın bazı bölümlerinin temizlik amacıyla kapatılacağı, temizlik sonrasında ise yeniden açılacağı bildirilmişti.

Şirket, parkın yeninden açılmasının ardından kamp yapmanın ya da parkta sabahlamanın mümkün olmayacağını belirtmişti.

Zucotti parkında bulunan eylemcilerin koordinasyon grubunun internet üzerinden yaptığı açıklamada ise, Cuma günü yerel saatle altıda parkın boşaltılmasına engel olunması çağrısı yapılmıştı.

Açıklamada ayıca parkı, temizlik bahanesiyle boşaltma kararının, New York belediye başkanı Michael Bloomberg’in önceki eylemleri bastırmak için kullandığı bir taktik olduğu belirtilmişti.

Eylemciler ayrıca parkın temiz olmadığı gerekçesiyle kapatılacak olmasına da tepki gösterdi.

AP haber ajansının sorularını yanıtlayan işsiz öğretmen Emilio Montilla, eylemcilerin her gün düzenli olarak parkta temizlik yaptıklarını ve bunun, şimdiye kadar katıldığı “en temiz eylem” olduğunu söyledi.

(BBC)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.