EkonomiManşetTürkiye

Volkswagen’in Türkiye’deki şirketini tasfiye ettiği iddia edildi

0

Alman menşeli otomotiv şirketi Volkswagen‘in (VW) Türkiye‘deki yatırımını tasfiye ettiği iddia edildi.

Yaklaşık 1 milyar euroluk yatırımla Manisa‘da kurulması planlanan fabrikanın yıllık 300 bin araç üretim kapasitesine sahip olması bekleniyor ve yaklaşık dört bin kişilik de bir istihdam yaratması öngörülüyordu.

Volkswagen, 2 Ekim 2019’da Manisa’da 943 milyon 500 bin TL sermayeyle Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi‘ni kurmuştu. Şirketin ticaret siciline kaydı, kurulması planlanan fabrikayla ilgili ilk adım olarak yorumlanmıştı.

Koronavirüs engel oldu

Firma, Manisa yakınlarında kurmayı planladığı fabrikayla ilgili girişimleri koronavirüs sebebiyle temmuz ayında durdurmuştu.

Şirketin Wolfsburg kentindeki merkezinden yapılan açıklamada kararın arka planında korona krizi nedeniyle küresel çapta otomobile talebin gerilemesi olduğu belirtilmiş ve projenin bir süredir askıya alındığı söylenmişti. Ancak, Volkswagen’in 17 Aralık’ta şirketi tasfiye ettiği ve ilgili kararın da Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescillendiği belirtildi.

Volkswagen firmasının yeni fabrikasını Manisa’da kurma kararının açıklanması Türkiye’nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı‘nın Alman kamuoyunda yarattığı tepkiler nedeniyle ertelenmişti.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.