EkolojiManşet

Venedik’teki Büyük Kanal ‘yeşerdi’: Uzmanlar nedenini arıyor

0

İtalya‘nın Venedik kentindeki kanalların en büyüğü olan Büyük Kanal,  yeşile dönüştü. Venedik polisi, cumartesi günü kanalda ortaya çıkan fosforlu yeşil sıvının kaynağını araştırıyor.

Turistler, Rialto Köprüsü‘nden yukarı ve kanalın bir kısmı boyunca uzanan yeşil alanın fotoğraflarını çekerken, gondolcular da fosforlu sularda kayıkla gezmeyi sürdürdü.

Yerel makamlar ise su örnekleri topladı ve acil bir soruşturma başlattı.

Veneto bölgesinin valisi Luca Zaia da kemerli Rialto Köprüsü yakınında suya yayılan yeşil sıvının fotoğraflarını yayımladı.

İtalyan itfaiye teşkilatı da bölgesel çevre koruma dairesinin test için numune almasına yardım ettiğini söyledi.

Yerel günlük La Nuova Venezia gazetesinin haberine göre polis yeşil boyanın iklim aktivistlerinin protesto için kanala dökülüp dökülmediğini de araştırıyor.

Bölgesel Çevre Koruma Ajansı‘ndan Maurizio Vesco, La Repubblica gazetesine verdiği bir röportajda, erken analizlerin yeşil yamanın büyük olasılıkla su akışını izlemek için yaygın olarak kullanılan zararsız bir boya olan flüoresin salınımından kaynaklandığını gösterdiğini söyledi.

 Bu madde nadir olmamakla birlikte, Vesco, normal dozajın bir kaşık boya tozu olduğunu, ancak boyanın yayıldığı alanın boyutunun suya en az 1 kg. boya atıldığını gösterdiğini kaydetti.

Pek çok sosyal medya kullanıcısı ise Venedik’ten gelen görüntülerin, ekolojik sorunlara dikkat çekmek için Büyük Kanal’ın sularını yeşile boyayan Arjantinli sanatçı Nicolás García Uriburu‘nun 1968’deki gösterisini hatırlattığını söyledi.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.