ManşetTürkiye

Ve Can Dündar ile Erdem Gül’e tahliye!

0

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) ‘hak ihlali’ kararının İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iletilmesinin ardından 92 gündür tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül özgürlüklerine kavuştu.

1

Fotoğraf: Vedat Arık

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hak ihlali kararının ardından  Can Dündar ve Erdem Gül saat 03:15’te Silivri Cezaevi’nden tahliye edildi.

AYM’nin kararının ardından İstanbul’da Çağlayan Adliyesi’nde ve Silivri Cezaevi önünde dün akşam heyecanlı bir bekleyiş yaşandı. Mahkemenin kararı, Dündar ve Gül’ün yargılamasının yapılacağı İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne akşam saat 19.45’te ulaştı. Bu sırada mahkemede Tahşiye soruşturmasında kumpas iddialarına ilişkin dava görüldüğünden heyet, kararı ve tahliye talepli dilekçeyi duruşma sonrası inceleyeceğini belirtti. Mahkemedeki Tahyişe davası gece saat 24.00’e kadar sürdü. Bu davanın bitiminin ardından saat 00.45 sıralarında AYM’nin kararını değerlendiren mahkeme, hak ihlalinin sonuçlarının ortadan kaldırılması için Dündar ve Gül’ün tahliyesine karar verdi. Mahkeme heyeti Dündar ve Gül’e yurt dışına çıkış yasağı koydu.

‘Ülkemiz adına mutluyuz’

Mahkemenin tahliye müzakeresi kısa süre sonra Silivri Açık Ceza ve İnfaz Kurumu Savcılığı’na gönderildi. Dündar ve Gül, saat 02.00 sıralarında özgürlüğüne kavuşarak, cezaevi önünde kendisini bekleyen aileleri, mesai arkadaşları ve savenleriyle kucaklaştı. Kararın ardından Silivri’ye giderek Dündar ve Gül ile görüşen Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, “‘Ankara’da yargıçlar varmış’ dediler, ülkemiz adına mutlu olduklarını söylediler. Bütün kolilerini, kitaplarını, çamaşırlarını hazır etmiş durumda bekliyorlar” ifadelerini kullandı.

 

(Cumhuriyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.