ManşetSivil Toplum

“Var olmak için yok oldular”

0

Müslümanlaştırılmış Ermeniler Konferansı”nın açılışında konuşan Rakel Dink: Onlara gerçek isimleriyle bir daha kimse seslenmedi. Onlar var olmak için yok oldular, silindiler.

Hrant Dink Vakfı’nın düzenlediği “Müslümanlaş(tırıl)mış Ermeniler Konferansı” Boğaziçi Üniversitesi’nde başladı. Yoğun katılımla başlayan konferansın açılış konuşmasını Hrant Dink Vakfı Başkanı Rakel Dink yaptı.

Dink, “Sorgulanmayan sayfaları aralamak için buradayız. Dile gelmeyen sırlara şahitlik edeceğiz” diyerek konuşmasına başladı. “Aslını inkar eden haramzadedir” sözünü hatırlatan Dink, konferansın “yasal ve legal” olarak Ermeni kimliği ile yaşayanlar açısından bir yüzleşme niteliğinde olduğunu belirtti, “Kılıç artıklarının fısıltıları bugün artık seslendiriliyor” dedi.

Rakel Dink, “Müslümanlaştırılmış Ermenileri”, “Onlara gerçek isimleriyle bir daha kimse seslenmedi. Onlar var olmak için yok oldular, silindiler” sözleriyle tanımladı.

Konferansın amacını, “Bir tabuun üzerindeki ölü toprağını atacağız” diye özetleyen Rakel Dink, “Müslümanlaştırılmış Ermeniler”in Hrant Dink’in de önem verdiği bir konu olduğunu söyledi.

Konferansta Sibel Asna, Nebahat Akkoç, Fethiye Çetin kökenlerine yıllar sonra yaptıkları yolculuk sırasında yaşadıklarını anlattı.

 

Boğaziçi Üniversitesi Güney kampusu Albert Lang Hal’da yapılan v4 Kasım’a kadar sürecek konferansın programı: http://hrantdink.org/picture_library/MusErm_BRO_TR_email.pdf

 

Konferansa gösterilen yoğun ilgi nedeniyle kayıt yaptırmamış olanların konferansı aşağıdaki linkten izlemeleri isteniyor:

http://www.hrantdink.org/?Detail=753&Lang

 

www.etha.com.tr, Yeşil gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.