ManşetYerel

Van’ın üç ilçesinde sel felaketi: İki çobandan haber alınamıyor

0

Van‘ın Saray, Özalp ve Başkale ilçeleri ile Van-Hakkari karayolunda etkili olan yağışlar sele neden oldu.

Bölgedeki birçok yurttaş ve 100’den fazla araç mahsur kalırken birçok küçük baş hayvan ise sele kapılıp yaşamını yitirdi. Sel nedeniyle Albayrak ve Güzeldere arasındaki yol güzergahı da tamamen kapandı.

İki çoban kayıp

Mezopotamya Ajansı koyunları yayladan indiren iki çobanın kayıp olduğu bilgisini paylaştı. Köylüler AFAD ve diğer arama kurtarma ekiplerine haber verdiklerini ancak uzun süre kimsenin olay yerine gelmediğini söyledi.

Mahsur kalan yurttaşlardan edindiğimiz bilgilere göre koyunları yayladan indiren iki çobanın kayıp olduğu, AFAD ve diğer arama kurtarma ekiplerine haber verdiklerini ancak kimsenin hala olay yerine gelmediği aktarıldı.

Fotoğraf: Mezopotamya Ajansı

Tarım arazileri su altında

Rudaw’ın aktardığına göre sel mahallelerdeki ekili tarım arazilerine zarar verdi, bazı evleri de su bastı.  Traktörle selden etkilenen bölgeye gitmeye çalışan Sarıköy Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Zengin ve beraberindekiler, yolun kapanması nedeniyle mahsur kaldı.

Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye yönlendirilen Özalp Belediyesi ekipleri, yolda çalışma yaparak mahsur kalanları kurtardı.

Zengin, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede bulunduğu sırada sel haberini alınca mahalleye dönmek için yola çıktığını söyledi. Üç Evler mezrasında taşkının olduğu yolu traktörle geçmeye çalıştıklarını belirten Zengin, “Traktörle biraz ilerleyince sel traktörü götürmeye başladı. Biz de mahsur kaldık. Belediye ekipleri yetişmese sel sularına kapılabilirdik” dedi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.