Ekolojik YaşamManşet

Van’dan Edremit’e gelen Gundiler Komünü üyelerinden halka açık tarım

0

Kendilerine ‘Gundiler Komünü’ adı veren ve Van Mezopotamya Gençlik Araştırma Merkezi Derneği’nden (MEGAM-DER) Edremit’e bağlı Yüniplik Mahallesi’nde devraldıkları 6 dönüm arazide kışlık turp ekerek elde edecekleri ürünü mahallede yaşayanlara vereceklerini duyurdu.

4 Gundiler Komünü...

Doğu News haber sitesinden Meral Yıldız‘ın haberine göre arazinin 2 dönümüne salatalık, biber ve domates eken komün üyeleri, Şamran kanalından getirdikleri sulama suyu, iki konteyner, 3 römork gübre ile gelecek yıla hazırlık yaptı. Manifestolarını ve çalışmalarını günlük halinde kayıt altına alan komün üyeleri, 6 saat çalışıp, 6 saat okuyarak, başka komüne imkân ve fırsat yaratıyor.

Çalışmalarına ilişkin bilgi veren komün üyesi Mahmut Ürgün, “MEGAM-DER’in değerli çalışmaları sayesinde mahallede komünal yaşam zihniyetini oturtup aileleri üretime katmaya çalışıyoruz. MEGAM-DER’in yoğun çalışmaları sonucu tarım işini yeni kuran ‘Gundiler Komünü’ne devrettiler. Gundiler Komünü, ailelere ve gençliğe komünal yaşamı ev ev gezerek, kendinden örnek vererek anlatacak” dedi.

Yurt içinden ve dışından komünlerine ilginin olduğunu belirten komün üyesi gençler, bir ayı aşkın süre önce yine komün biçiminde kurdukları çay ocağından elde ettikleri geliri Şengal ve Mahmur’da katliamlara maruz kalan Kürtlere gönderdiklerini belirtti. Çalışmalarına ara vermeyeceklerini ifade eden gençler, şimdiye kadar hazırladıkları 2 bin 400 liralık mama ve topladıkları 2 bin 500 lira parayı da IŞİD saldırılarına maruz kalanlara göndermeye hazırlanıyor.

(Doğu News)

You may also like

Comments

Comments are closed.