TürkiyeGündemManşet

Van’da çığ felaketlerinde ölü sayısı 41’e yükseldi

0

Van’ın Bahçesaray ilçesinde 4 ve 5 Şubat tarihlerinde arka arkaya düşen çığ ile ilgili son durum hakkında Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) açıklama yaptı. Açıklamada 15.30 itibarıyla toplam ölü sayısının 41’e çıktığı, 84 kişinin ise yaralandığı söylendi. Bölgedeki ekipler arama çalışmalarına devam ediyor.

Kurtarma ekibinin üstüne çığ

Van-Bahçesaray karayolunun 33. kilometresinde 4 Şubat 17.45’te bir minibüsün üzerine dün çığ düşmüştü. Başlatılan çalışmalarda sekiz kişi sağ kurtarılırken beş cansız bedene ulaşılmıştı.

AFAD Van ve koordinasyonundaki Jandarma, UMKE, 112 Acil Sağlık, Karayolları, Büyükşehir Belediyesi ile itfaiye ekiplerinin çalışmaları sürerken 5 Şubat 12.00 sularında ikinci çığ düşmüştü. Ekibin bir kısmı çığ altında kalmıştı. Sabaha kadar ara verilen kurtarma çalışmaları bugün yeniden başladı.

Yapay patlatma çalışmaları yapıldı

AFAD tarafından yapılan açıklamada “Bölgede, olası çığlara karşı önlem olarak yapay patlatma çalışmaları yapıldı. Alanda, çevre illerden 85 AFAD Arama Kurtarma Uzmanı ve Ankara’dan askeri uçakla gelen 75 kişilik JAK ile 10 kişilik AFAD ekipleri çalışıyor. Bölgede toplamda 180 personel, 23 araç ve 1 Mobil Koordinasyon Merkezi görev yapıyor” denildi. Açıklamada alana ayrıca 34 ambulans ve 16 Sağlık Bakanlığı UMKE ekibi gönderildiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı başdanışmanı ikinci çığa sebep oldu iddiası

HaberTürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski AKP milletvekili Gülşen Orhan’ın bölgede “Çığ tehlikesi var” uyarılarına rağmen iş makineleriyle yolu açtırmaya çalışarak ikinci çığa yol açabilecek bir tedbirsizlikte bulunduğunu iddia etmişti.

Bu iddiaya cevap veren Gülşen Orhan “Ben olay yerine çalışan ekipleri, son durumu, görmek için çığ bölgesine uğradım” dedi ve çalışmalarla ilgili hiçbir direktifte bulunmadığını söyledi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.