2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiye

Meteoroloj’den sağanak ve toz taşınımı uyarısı

0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz‘in Toroslar mevkii, İç Anadolu‘nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz’in yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bugün (4 Nisan) Güneydoğu Anadolu bölge geneli ile Malatya ve Elazığ çevrelerinde toz taşınımı bekleniyor.

Deprem bölgesinde toz taşınımı bekleniyor

Deprem bölgesinde ise Şanlıurfa’nın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Elazığ, Malatya ve Diyarbakır çevrelerinde Suriye kaynaklı toz taşınımı bekleniyor.

Meteoroloji uyardı

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde ise çığ tehlikesi riski bulunuyor.

Meteorolojiden Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması yönünde de uyarıda bulunuldu.

Yağışların Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, ani sel, yerel su baskını vb.) da dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Meteorolojiden rüzgarın güneyli yönlerden bu akşam ve gece saatlerinde Marmara’nın güneyi, Ege ve Göller yöresinde, Marmara’nın güneyi, Ege, Akdeniz’in iç ve batı kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz‘in iç kesimleri ile Hatay çevrelerinde kuvvetli, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Ege ve Batı Akdeniz‘in batısında zaman zaman kısa süreli fırtına (40 ila 80 zaman zaman 90 km/saat) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği yönünde de ayrıca uyarı yapıldı.

You may also like

Comments

Comments are closed.