Sivil Toplum

Van’da 24 saat ücretsiz hukuk desteği

0

Van Barosu bünyesinde şiddete uğramış kadınlara ücretsiz hukuki destek sağlayacak Kadın Hakları Danışma Merkezi açıldı.

Açılış töreninde Van Barosu adına Avukat Bedia Özgökçe Ertan, merkezin sunacağı hizmetler ve yapılacak çalışmalarla ilgili davetlilere bilgi verdi. Ertan, İnsan Hakları Ortak Platformu ve Roul Wallenberg Vakfı’nın katkı ve desteği ile bu merkezi kurduklarını ifade etti. Kadın hakları ve kadına yönelik şiddeti engelleme ve önleme konusunda çalışmaları bulunan, yasal mekanizmaların kullanılmasıyla ilgili her geçen gün bilgi ve çabasını artırmaya çalışan gönüllü avukatlar olduğunu anımsatan Ertan şunları söyledi:

“Van Merkez’de kadına yönelik şiddet olgusunun adli süreçlere yansımalarını, kendi yöntemlerimizle ölçtük ve değerlendirdik. Şiddeti önleme, kadını şiddetten koruma, yasal haklardan faydalanma konusunda kadınların hukuka erişimi, hukukçulara erişme noktalarında oldukça eksiğin olduğunu çarpıcı bir şekilde gördük. Her gün basından şehrimizde onlarca kadına yönelik şiddete tanık olmaktayız. Kadınların öldürüldüğü, dayak yediği, bildiğimiz tüm şiddet türlerine maruz kaldıklarını ve mağduriyet yaşadıklarını görmekteyiz. Bunun yanı sıra şiddetle mücadele eden gönüllülerin ve çalışanın olduğunu da bilmekteyiz. Bizler de hukukçu olarak, şiddetle mücadele halkasına katılmak ‘biz de buradayız’ demek için baro çatısı altında bir merkez kurmaya çalıştık. Bugün de Van Kadın Hakları Merkezi’nin açılışını yapmak, çalışacağımız konuları duyurmak işbirliği ve paylaşım sağlama umuduyla bir araya gelmek istedik. Şiddet mağduru kadın ile yasal haklardan faydalanmak veya yasal haklardan bilgilenmek isteyen tüm kadınlara merkezimize gelip veya doğrudan ulaşması halinde derhal merkezimiz tarafından kendisine bir avukat ücretsiz olarak hukuki bir yardım sunacaktır. Cep telefonumuz 24 saat açık olacak ve telefonun da diğer ucunda ve merkezde her gün bir avukat bulunacak. Başvuru alacak ve hukuki destek sunacaktır. Merkezin kurulmasına önemli katkısı olan Van Barosu’na teşekkür ediyorum.”

Urartu Oteli arkasındaki Elit İş Merkezi’nin 4’ncü katında hizmet verecek olan merkezde 1’i erkek 14 kişi avukat şiddete uğramış kadınlara ücretsiz hukuki destek sağlayacak. Merkez, 24 saat 0530 405 57 90 nolu telefonla hizmet verilecek danışma merkezinde her gün bir avukat yapılacak başvuruları değerlendirecek. (www.sehrivanhaber.com)

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.