ManşetTürkiye

Van Gölü’nde cesedine ulaşılan mülteci sayısı 59’a yükseldi

0
Fotoğraf: AA

27 Haziran’da Van Gölü‘ne açılan teknenin batması sonucu kaybolan mültecilerden beş kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. 19 Temmuz günü çıkarılanlarla birlikte ulaşılan mülteci sayısı 59’a yükseldi.

18 Temmuz’da yapılan çalışmalarda üç kişinin cansız bedenine ulaşan ekipler öğleden sonra da iki çocuğun cesedini bulmuştu. Akşam saatlerinde devam eden arama çalışmalarında ise 4 kişinin daha cesedine ulaşılmıştı.

Cenazeler, otopsi işlemleri için Van Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Jandarma İç Güvenlik Timleri, Su Altı Arama Kurtarma (SAK), Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ile Sahil Güvenlik ekipleri, ROW cihazlarıyla Çarpanak Adası açıklarında çalışmalarını sürdürüyor.

Ne olmuştu?

Van’ın Gevaş ilçesi Altınsaç Mahallesi’nde 27 Haziran’da tekneleriyle Van Gölü’ne açılan Sedat Akbaş ve Medeni Akbaş‘tan uzun süre haber alınamaması üzerine mahalle muhtarı kayıp ihbarında bulunmuştu. Yüzerek kıyıya çıkan Medeni Akbaş’ın yaklaşık 60-70 göçmeni teknesine doldurarak karşı yakaya geçirmek isterken, teknenin alabora olduğu anlaşılmıştı.

Botlarla göl ile çevresinde yürütülen arama çalışmalarında tekne Çarpanak Adası açıklarında 106,5 metre derinlikte bulunmuş ve Medeni Akbaş dahil beş kişi tutuklanmıştı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.