Doğa MücadelesiEditörün SeçtikleriManşetVideo

Validebağ’da nöbete devam

0

Üsküdar’da yer alan ve doğal sit alanı olan Validebağ Korusu’nda yapılmak istenen Validebağ Bakım ve Rehabilitasyon Projesi‘ne karşı çıkan halkın başlattığı nöbet beşinci gününe girdi.

Nöbetin dördüncü gününde Validebağ Korusu için hazırlanan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planları’na karşı açılan davada yürütmeyi durdurma kararı gelmişti.

‘Proje iptal edilene kadar devam’

Ancak Validebağ Savunması ve Validebağ Gönüllüleri yaptıkları açıklamada “Hukuk dışı proje ve ihale iptal edilene kadar #ValidebağdaNöbeteDevam” diyerek nöbeti sürdüreceklerini söyledi. 

Bu kararın üzerine bugün de doğaseverler sabah erken saatlerde korunun girişlerinde nöbet tutmaya başladı.

‘Her yerin beton olmasına karşıyız’

Validebağ direnişçilerinden Tülin Ölmez, Yeşil Gazete’ye yaptığı açıklamada “Karşı çıkıyoruz çünkü burası koru. Ranta açılacak, otopark yapılacak, asfalt yapılacak bir yer değil. Buranın doğasına biz saygılıyız ve öyle yaşıyoruz” dedi.

Ölmez açıklamasının devamında “Çiçeğiyle, böceğiyle, kuşlarıyla, otuyla birlikte yaşıyoruz. Onun için diğer yerlerde yaptıkları gibi her yerin beton olmasına karşıyız. Burası koru olarak kalmalı” ifadelerini kullandı.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.