Doğa MücadelesiManşet

Validebağ Korusu’nu ranta karşı koruyanlara hapis istemi

0

Validebağ Korusu’nun ranta açılmasına karşı direnen 15 kişiye soruşturma açıldı. Beton mikserlerini sokmamak için eylem yapan ve polisin saldırısına maruz kalan 15 kişi hakkında 7.5 yıla kadar hapis cezası istendi.

48

Milliyet’ten Esra Alus’un haberine göre Üsküdar Belediyesi’nin Validebağ Korusu’nun bitişiğindeki alana mahkeme kararlarını tanımayarak cami inşaatına başlamasına karşı çıkan 15 kişi hakkında soruşturma açıldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in seçim vaatlerinin temelinde olan Validebağ Korusu ile ilgili düzenlemelere semtliler karşı çıkmış, korunun yanında yapılması planlanan cami inşaatı semtlilerin tepkisiyle karşılaşmıştı. 10 Kasım 2o14 tarihinde inşaatı protesto eden vatandaşlara polis biber gazıyla müdahale etmiş, çok sayıda vatandaş yaralanmıştı.

Soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Savcısı Alim Yaşar, izinsiz toplantı ve oturma eylemi yapıldığı iddiasıyla sanıklar hakkında 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ve görevi yaptırmamak için direnmekten 1 yıl 3 aydan 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi.

(Milliyet)

You may also like

Comments

Comments are closed.