ManşetEğitimKoronavirüs Salgını

Uzaktan eğitimin detayları belli oldu: 31 Aralık’a kadar bütün sınavlar iptal

0
Fotoğraf: AA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında alınan yıl sonuna kadar uzaktan eğitim kararıyla ilgili detayları açıkladı.

Buna göre, 20 Kasım 2020 Cuma gününden 4 Ocak 2021 Pazartesi gününe kadar resmî, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edilecek. Bu kurumlarda 31 Aralık tarihine kadar yüz yüze veya çevrimiçi olarak herhangi bir sınav gerçekleştirilmeyecek.

Sınavla ilgili durumun salgının gidişatına göre belirleneceğini belirten Bakan Selçuk “Öğrencilerimiz, yüz yüze ve uzaktan eğitimle yapılan eğitim öğretim müfredatından sorumlu olacak” dedi. Bakan’ın açıklamasında öne çıkan noktalar şu şekilde:

Okul öncesi kurumlarda da geçerli

20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmî, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim ile devam edilecek.

Bakanlığa bağlı tüm okul öncesi kurumlar, kreşler, ilkokul, ortaokul ve liseler, özel eğitim okulları ve sınıfları, meslek liselerindeki uygulamalı dersler ile özel öğretim kursları da bu kapsamda olacaklar.

Destekleme ve yetiştirme kursları ve takviye kurslarında da bu süreçte yüz yüze eğitim yapılmayacak. Özel öğretim kanunu kapsamındaki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki ‘bireysel eğitimler’ yüz yüze gerçekleştirilebilecek.

Ders programları paylaşılacak

Uzaktan eğitim haftalık ders programları, okul yönetimlerimizin koordinesinde öğretmenler tarafından öğrenciler ve velilerle paylaşılacak.

Okul yöneticileri ve öğretmenler, ara tatil süresince yeni dönemdeki uzaktan eğitim süreçlerini öğrencileriyle işledikleri ders konularına ve müfredat programına göre yapılandıracaklar.

Sınav yok

31 Aralık 2020’ye kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir sınav yapılmayacak, sınavlarla ilgili planlamalar salgın sürecinin seyrine göre ayrıca gerçekleştirilecek, okul yönetimleri ve öğretmenler aracılığıyla öğrencilere duyurulacak.

Öğrenciler, yüz yüze ve uzaktan eğitimle yapılan eğitim öğretim müfredatından sorumlu olacaklar.

TRT ve EBA devam

Bu süre zarfında ana nokta TRT EBA kanalları olmak üzere, canlı sınıf uygulamaları, EBA internet platformu, basılı ve dijital yardımcı kaynaklarla eğitim sürdürülecek.

TRT EBA Anaokulu / İlkokul, Ortaokul ve Lise kanallarının haftalık ders programları 18 milyon öğrenci velisinin cep telefonlarına kısa mesaj servisiyle ulaştırılacak.

Ders yayınları, öğrencilerin telafi ve pekiştirmelerine imkân sağlamak için günde üç kez tekrarlanarak ekrana gelmeye devam edecek.

Fotoğraf: AA

Yıl sonuna kadar 500 bin tablet

30 bin tableti daha 10 gün içinde öğrencilere ulaştırılacak. Yıl sonuna kadar da 500 bin tabletin dağıtılması öngörülüyor.

Bu süreçte öğretmenler de çalışmalarını uzaktan sürdürecek ve uzaktan eğitim için okullara gelerek bilgisayar ve kamera gibi araçlardan da yararlanabilecekler.

Zümre öğretmenleri ise uzaktan eğitim sürecini takip ve koordine etmek amacıyla haftada en az bir gün okullara gelecekler. Öğretmenler uzaktan eğitim sürecinde ek ders ücretlerini almaya devam edecekler.

Nakil başvuruları erteleniyor

Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde ise ilk defa tanı alacaklar için yüz yüze hizmet verilmeye devam edilecek.

Bu süreçte okullar arası nakil başvurularında 18 Kasım 2020’ye kadar yapılan başvurular işleme alınacak, 31 Aralık 2020’ye kadar yeni başvuru alınmayacak.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.