EğitimManşetTürkiye

Uzaktan eğitim 31 Mayıs’a kadar uzatıldı

0

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk koronavirüs salgını nedeniyle 30 Nisan’a devam edeceği açıklanan uzaktan eğitimde sürenin 31 Mayıs’a kadar uzatılacağını açıkladı.

Selçuk’un açıklamalarından başlıklar şöyle:

Elimizdeki tek seçenek: 16 Mart 2020 itibariyle okullara ara verme ile birlikte bir hafta gibi kısa bir süre içinde uzaktan eğitimi hayata geçirdik. Salgının başladığı tarihten itibaren uzaktan eğitime geçmenin faydalarını da görüyoruz. Uzaktan eğitimin 31 Mayıs’a kadar devam etmesi kararlaştırılmıştır. Uzaktan eğitim şu anda elimizdeki tek seçenek. Tüm çocuklarımızdan ve velilerimizden ricam uzaktan eğitime sıkıca tutunmaları.

EBA’da kayıt 1 milyona yaklaştı: Sınavlara hazırlanan öğrenciler en hassas olduğumuz konudur. 11 ve 12. sınıfta eğitim gören öğrencilerimizin yapay zeka destekli eğitim sistemine yoğun talebi var. EBA Akademik Destek Platformu‘na kayıt olan öğrenci sayısının 1 milyona yaklaştığını söyleyebilirim. 13 Nisan 2020’den itibaren EBA canlı sınıf uygulamasında ilk 15 günde ders sayısı 650 bini aştı. Bu derslerin sadece 150 bini ilk hafta yapıldı, ikinci hafta ise bu ders sayısı 500 bin oldu. Bu derslerin yaklaşık 200 binini ise hafta sonu yaparak eğitime yeni bir zaman boyutu da kazandırmış olduk.

LGS’yi Erdoğan açıklayacak

Selçuk merkezi sınav tarihinin değişikliği ile ilgili öngörüsü olup olmadığıyla ilgili soruya “LGS ile ilgili hafta başında yapılacak kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanımız bir açıklama yapacak” yanıtını verirken, telafi eğitimiyle ilgili de şunları söyledi: 

“Takvim değişken. Durum değiştikçe takvimi de değiştiriyoruz. Telafi eğitiminin her yaş grubu için her bölge için ayrı ayrı özellikleri dikkate alınarak oluşturulduğu bir dönemi yaşıyoruz. Sürecin normalleşmesinden sonra telafi eğitimleriyle ilgili süreci planladık.”

Milli Eğitim bakanı, sınıf geçme ile ilgili yaptıkları planlamaya ilişkin de “Birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak. Not ortalamaları kaç olursa olsun sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecekler. Öğrencilerimiz sıkıntıya girmesin. Diyelim ki zayıf not varsa sorumlu olarak üst sınıfa geçecekler” dedi. 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.