KentManşetSağlık

İran’da okullara hava kirliliği engeli: Meşhed’de bir gün uzaktan eğitime geçildi

0
Fotoğraf: NCRI

İran‘ın Meşhed kentinde hava kirliliği seviyesinin artması nedeniyle dün (19 Kasım) okullar kapalı tutularak eğitime çevrim içi devam edildi.

İran’ın resmi haber ajansı IRNA‘ya konuşan Meşhed Hava Kirliliği Acil Durum Çalışma Grubu Başkanı Mehdi Elahepur, konuya ilişkin bilgi verdi.

AA‘nın aktardığına göre Elahepur, “Hava kirliliği nedeniyle Meşhed’de (bugün) tüm okullarda uzaktan eğitim kararı alınmıştır” dedi.

Açık ortamlardaki tüm spor faaliyetlerin sonlandırılacağını belirten Elahepur, solunum ve kalp rahatsızlığı olan kişiler ile çocuklara, yaşlılara ve hamile kadınlara alışveriş ve fiziksel aktivitelerini başka bir güne ertelemelerini tavsiye etti.

Kentte hava kirliliğinin 167 mikrogram/metreküpü geçtiği kaydedildi.

Hava kalitesi endeksinde bir metreküp hava içindeki partikül maddeye (PM10) göre belirlenen değerler, “0-50 arası temiz hava (yeşil), 51-100 orta (sarı), 101-150 hassas (turuncu), 151-200 sağlıksız (kırmızı), 201-300 kötü (mor), 301-500 tehlikeli (kahverengi)” şeklinde sıralanıyor.

Yıllardır hava kirliliğinin endişe verici seviyelerde seyrettiği İran’ın başkent Tahran başta olmak üzere çeşitli kentlerinde zaman zaman okullarda ve üniversitelerde eğitime ara veriliyor ve kamu kurumları tatil ediliyor.

‣ Dünyanın havası en kirli beş şehri
‣ Yapay yağmurlar Pakistan’daki hava kirliliğini azaltabilir mi?

İran’ın başkenti Tahran’da hava kirliliği. Fotoğraf: NCRI

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.