Hafta SonuKültür-SanatManşet

Ursula Biemann: Su sorunları ve ‘Mısırlı Kimya’ – Ahunur Özkarahan

0
Shahinda Maklad, köylü bir aktivist, “Mısırlı Kimya” video (Görsel sanatçının izni ile kullanılmıştır)

Ursula Biemann, 1955 doğumlu bir sanatçı, teorisyen ve küratördür. 2002’den beri Institute for Theory at Zurich University for the Arts (Zürih Sanat Üniversitesi Teori Enstitüsü’nde) araştırmalar yapmaktadır. Biemann, Umeå Üniversitesi (2008) ve Prix Meret-Oppenheim (2009) tarafından fahri doktora unvanına layık görülmüştür. new balance 574 online sale Biemann’ın çalışmalarından bir kısmı şu yerlerde sergilenmiştir: Alexandria (2012); LENTOS Müzesi, Linz (2012); Center for Art and Media Karlsruhe (Karlsruhe Sanat ve Medya Merkezi) (2011), Cooper Union, New York (2011), 7th Shanghai Biennial (7. Shanghai Bienali) (2008), 10th Istanbul Biennial (10. Istanbul Bienali) (2007) ve Liverpool Biennial ( Liverpool Bienali) (2004). Mısırlı Kimya (2012) projesi, Nil boyunca edinilen alan belgelerine ve çok sayıda toplanmış gerçek su örneklerine dayanmaktadır. Proje Mısır’daki su ürünleri mühendisliği ve çöl geliştirme projelerini inceler, toprak ve suyun hidrolik, sosyal ve kimyasal koşulları hakkında bilgi toplar. Air Jordan 14 Mısırlı Kimya projesi birçok videodan oluşan bir seridir. Neuer Berliner Kunstverein (n.b.k)’de, Biemann’ın Mısırlı Kimya projesi ile ilgili, bir su laboratuvarı ve beş kanallı bir video ile Mısır’ın hibrit ekolojisi ve bu sistemdeki Nil’in rolü üzerine ışık tutan bir enstalasyonu olmuştur.

Ursula Biemann, “Mısırlı Kimya”, The Neuer Berliner Kunstverein (n.b.k.)’den enstalasyon görüntüsü
(Görsel sanatçının izni ile kullanılmıştır)

Oldukça derin anlamları olan Biemann’in bu çalışması, mevcut bilgileri kullanarak, korelasyon ve subjektif izlenimleri yansıtan ve onları akademik bulgularla birleştiren bir projedir. Biemann’ın sanatsal yaklaşımı, bilgiyi organize etmenin yeni bir yolunu yaratmakta ve izleyicilerin klasik rolleri olan kurban rolünü kenara bırakarak farklı diyaloglara girebilecekleri yeni bir platform sunmaktadır. Biemann’ın eserlerini karakterize eden doğrusal olmayan anlatım yapısı, hikaye ve izlenimleri içeren görsel bir mozaik görüntüsü sunar. Biemann’ın bu eserleri temsili anlamda belgeseller değil, aksine kamusal medyadan gelen şaşırtıcı görseller ve siyaset, tarih, kültür ve sosyoloji alanlarındaki çelişen bakış açılarının, birebir şahitlikle gelen subjektif bildirilerin akademik sorularla birleşmesidir. Mısır Kimyası özellikle Mısır ve Nil’in hibrit su ekolojilerini içeriden yer alan dönüşümlerini inceler. adidas original superstar 80s femme Mısır hidrolik bir uygarlıktır. nike air max 2017 pas cher Mısırlılar uzun süredir barajlar ve kanallar gibi büyük çaplı mühendislik projeleri inşa ettiler ve Firavun ölçekli arazi ıslah girişimlerini başlattılar.

Yukarı Nil üzerindeki dev arazi ıslah projesi olan Toshka’nın ana sulama kanalı
(Görsel sanatçının izni ile kullanılmıştır)

2010 yazında Mısırlı çiftçiler arazilerindeki yetersiz su sebebi ile protesto yürüyüşlerine geçtiler. Geniş alanlar yetersiz su almış ve toprağı kurak bir hale getirmiştir. Mısır evrensel su kıtlığı sınırının altına düşmüştür. Air Jordan XX9 Mısırlı Kimya projesi için çekilen bu videolar, bilimsellik ve saha çalışmasını bu süreçte gerçekliği üreten pratikler olarak konumlandırır. Mısırlı Kimya video serisi için Nil nehrinin birçok yerinden su örnekleri toplanmıştır. Videolar, şu anda hangi biyo-politik-kimyasal bileşimlerin oluştuğunu ve biyolojik, kimyasal ve siyasi grubun ileride nasıl etkilere sahip olacağını sormaktadır.

“Mısırlı Kimyager’in Performansı”, araziden alınan su örneklerinin cam şişelere transfer edilişi
(Görsel sanatçının izni ile kullanılmıştır)

İnşaat mühendisliğine destansı bir örnek de Toshka projesidir. Bir kanal sistemi vasıtasıyla örgütlenerek, sanayi ve tarımsal ticaret için ihracata yönelik ürün yetiştirerek çöl toprağını geri almayı amaçlıyor. Nike Air Max 2016 Heren Zwart Mısır, kendi yiyeceklerini yeteri kadar su olmadan, yiyecek sarfiyatlarının azaldığını ve yerel gıda fiyatlarının patladığını izledi. Devrimin 2011’de başlattığı kentsel merkezler, geçim kaynaklarına sürekli saldırı düzenlenen köylerden gelmiş genç insanlarla doluydu.

Shahinda Maklad, köylü bir aktivist, “Mısırlı Kimya” video
(Görsel sanatçının izni ile kullanılmıştır)

Mühendisler tarafından uysallaştırılmadan önce Nil cömert ve demokratikti. Her selde, gübreleme çamurunu Nil Vadisi’nin çevresine eşit bir şekilde yayıyordu. Köylü aktivist Shahinda Maklad 1952 devrimde, feodal toprak sahiplerinden köylüler arasında yeniden dağıtılmak üzere toprak talep etmiştir. Shahinda Maklad, bir çiftçi sendikası ve 2011 devriminin oluşması konusundaki katılımından burada söz eder. Mısır eskiden dünyada buğdayın kaynağı idi, fakat baskılarla, sanayi çiftliklerinde ihracat yönelik ürünler üretmeye yöneldi. nike air jordan 3 mujer

“Mısırlı Kimya” video
(Görsel sanatçının izni ile kullanılmıştır)

Başlıca güç olan Nil, hayata her zaman güçlü bir şekilde karışmıştır, insan varlığı da dahil olmak üzere. Buna cevaben, Mısırlılar büyük ölçekli mühendislik projeleri inşa ettiler ve dev arazi ıslah girişimlerini başlattılar. AIR MAX SEQUENT Ülkenin ekolojisi değişti. Hidrolik yapıların en belirgini olan Yüksek Baraj (The High Dam), adeta bir zaman bariyeri oldu. Selleri, mevsimleri, mahsulleri ve türleri değiştirdi. Kesintilerin en azından bir bölümünü telafi etmek üzere tasarlanan azot fabrikası KIMA, barajın hemen yanında konumlanmış ve kendi küçük bileşimini de Nil’e karıştırmaktadır.

“Mısırlı Kimya” video
(Görsel sanatçının izni ile kullanılmıştır)

Çölde birkaç saat ötedeki geniş New Valley projesi, sıcağın altında yapay Nasser Gölü’nden yeni gıda üretimindeki testler için su çekmektedir. Mısır, su ürünleri mühendisliği ile kolaylaştırılan büyük bir kimyasal deneydir. New Balance 446 mujer Su, arazi kullanım politikaları, ekin döngüleri, azot endüstrileri, çiftçi toplulukları, oksidanlar, sulama teknolojileri ve sudan elde edilen elektrik gücünü birleştiren bir görevlidir adeta. Mısırlı Kimya’da tartışılan bu varlıklar, Mısır realitesinin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır.

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.