ManşetYerel

Urfalı çiftçilerin DEDAŞ protestosuna gazlı müdahale

0

Urfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Çobanderesi mevkiinde bir araya gelen çiftçiler, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (DEDAŞ) kesintilerine karşı Urfa-Mardin karayolunu traktör ve araçlarıyla trafiğe kapatarak protesto etti.

Sabah erken saatlerde toplanan çiftçiler, sık sık yaşanan elektrik kesintileri yüzünden sulama yapamadıkları için ürünlerinin kuruduğunu, mağdur olduklarını ve sorunlarının çözülmesini istedi. Yol kapatma eylemi nedeniyle Urfa-Mardin Karayolu’nda uzun araç kuyruğu oluştu.

Eylemin yapıldığı alana gönderilen çok sayıda jandarma çiftçileri ablukaya alarak yolun açılmasını ve toplananların dağılmasını istedi. Köylüler eylemlerini sonlandırmayı kabul etmeyince, jandarma gaz bombalarıyla müdahale etti. Eylemde, gözaltına alınan çiftçilerin olduğu öğrenildi.

Haftalardır eylem yapıyorlar

Birçok çiftçi gazdan etkilenirken, çiftçilerin jandarma müdahalesi sonrası bekleyişi sürüyor. Çiftçilerin araçlarının yol ortasında kalması nedeniyle trafik akışı da bir süre durdu.

AKP il binası ve DEDAŞ binaları önünde toplanan çiftçiler, bir süredir sorunları çözülmediği için yolları trafiğe kapatarak seslerini duyurmaya çalışıyor. kesintilerine karşı daha önce de çiftçiler Siverek, Hilvan ve Viranşehir’de de aynı taleplerle eylemler düzenlemişti.  Dün Akçakale yolunu trafiğe kapatan köylüler, bugün de  Urfa-Mardin yolunu trafiğe kapattı.

Mardin ve Batman‘da da aynı konuyla ilgili köylüler çok sayıda eylem yapmıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.