ManşetTarım-GıdaYerel

Urfa’da pamuk çiftçileri, açıklanan taban fiyata yolu kapatarak isyan etti: Girdiler yüzde 300 arttı

0

Pamuk üretiminde başı çeken ilçelerden Şanlıurfa Harran‘da çiftçiler, Çukobirlik‘in açıkladığı 21 liralık taban fiyata karayolunu kapatarak tepki gösterdi.

Eylem yapan çiftçilerin karşısına zırhlı araç ve jandarma gönderildi.

Grup adına konuşan pamuk üreticisi İbrahim Toygar, taban fiyatlarının çok düşük olarak açıklamasından mağdur olduklarını söyledi:

“Geçen yıla göre tarım girdi fiyatlarının yüzde 300 artış göstermesi, elektrik fiyatlarının yüzde 140 zamlanmasından dolayı zor günler geçiren çiftçiler, umutlarını pamuk taban fiyatlarının yüksek olmasına bağladı. Bu yıl Çukobirlik tarafından açıklanan taban fiyatı çiftçilerimizi zora soktu” dedi.

Böyle giderse gelecek yıl kimse pamuk ekemeyecek

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ise çiftçilerin haklı olduğunu belirterek, “Bu yıl girdiler yüzde 300 kat arttı. Durum böyle olunca çiftçilerimiz zor günler geçirmeye başladı. Bir an önce Türki Cumhuriyetleri’nden gelen iplik ihracatının durdurulması lazımdır. Buna bir kota konulması gerekiyor” dedi:

Şu anda çiftçilerimiz iflas etmiş durumdadır. Pamuk çok ciddi bir üründür. Bir an önce bu taban fiyatının iyileştirilmesi gerekiyor. Böyle giderse önümüzdeki yıl kimse pamuk ekmeyecektir” diye konuştu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.