EkolojiKültür-SanatManşet

Uranyum Film Festivali bu yıl çevrimiçi ve ücretsiz düzenleniyor

0

Bu yıl 10’uncusu düzenlenecek Uranyum Film Festivali koronavirüs pandemisi nedeniyle ücretsiz ve çevrimiçi olarak takip edilebilecek.

Modern Sanat Müzesi‘nin desteğiyle Rio de Janeiro ev sahipliğinde düzenlenen festivalde, 15 ülkeden 26 film yapımcısının 34 belgesel ve filmi yer alıyor. Filmler 20-30 Mayıs tarihleri ​​arasında MAM Rio platformundan izlenebilecek.

Bu yılki festival, 10 yıl önce Fukuşima’da gerçekleşen ve hala üzerindeki sır perdesi kaldırılamamış nükleer felaketi ve bu yılın ocak ayında yürürlüğe giren nükleer silahların yasaklanmasına ilişkin Birleşmiş Milletler anlaşmasını hatırlatıyor.

Festival filmlerinden:
L’Aventure atomique de Loïc Barché (2019)

İki çevrimiçi söyleşi

Festivale iki canlı çevrimiçi etkinlik de eşlik ediyor. 21 Mayıs Cuma gece 01.00’da düzenlenecek söyleşide Hiroşima atom bombasından kurtulan üç kişi ve Barış Gemisi Vakfı Koordinatörü Akira Kawasaki yer alacak.

24 Mayıs günü saat 22.00’deki etkinlikte bir diplomat olarak hayatını nükleer tehdidi sona erdirmeye adayan eski Brezilya Büyükelçisi Sérgio de Queiroz Duarte ile Nükleer Silahları Kaldırmaya Yönelik Uluslararası Kampanya’dan (ICAN) aktivistler konuşma yapacak.

Festivalde yer alacak film seçkisine bu adres üzerinden ulaşabilirsiniz.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.