ManşetEğitimTürkiye

Üniversitenin yanlış yazıldığı sekiz rektör ataması: Ciddiyetsiz ve bihaber atamalar

0

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan kararla birlikte sekiz üniversiteye yeni rektör atandı. İstanbul Topkapı Üniversitesi’ne rektörün atandığı bilgisinin yer aldığı Resmi Gazete’de üniversitenin adı dahi yanlış yazıldı. Rektör ataması kararları “ciddiyetsiz” ve “bihaber” bir şekilde alındığı için eleştirildi.

Sanko Üniversitesi Rektörlüğüne  Prof. Dr. Güner Dağlı, İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Emre Alkın, İzmir Tınaztepe Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Güvençer, TED Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Işık Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Saffet Köse, Yalova Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer atandı.

Gazetede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararda üniversitenin eski ismi olan “İstanbul Ayvansaray Üniversitesi” kullanıldı. Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) söz konusu hataya ilişkin olarak tepki geldi. CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

“Meclis’te geçen ay aceleyle iki saatte Komisyon toplanıp ismi değiştirilen, 11.3.2022 tarihli Resmî Gazetede yayımlanan @TopkapiUniv’ne rektör ataması bugün eski adıyla yapılmış! Bu kadar ciddiyetsiz ve bihaber kurumsal yapıdan ülke ve üniversite sorunlarına çözüm beklenemez.”

 

Yanlış yazılan üniversitenin ismi mükerrer sayı ile düzeltildi:

“08/04/2022 tarihli ve 31803 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, 07/04/2022 tarihli ve 2022/127 sayılı Cumhurbaşkanı Kararında sehven yer alan ‘İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’ ibaresi ‘İstanbul Topkapı Üniversitesi’ şeklinde değiştirilerek düzeltilmiştir.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.