EmekDünyaManşet

Unilever, Yeni Zelanda’da haftada dört günlük çalışmaya geçiyor

0

Dünyanın önde gelen gıda şirketlerinden Unilever (UL), esnek çalışmanın kalıcı olduğu fikrinden yola çıkarak, dört günlük çalışma haftası sistemine geçen en son büyük şirket oldu.

Lipton çay, Dove sabun ve Ben & Jerry’s dondurmasının gibi ürünlerin dağıtımcısı, Yeni Zelanda‘daki tüm çalışanları için daha kısa çalışma saatlerini test edeceğini açıkladı. Bu ay başlayacak deneme süresi bir yıl sürecek. 

‘Covid-19 standart çalışma uygulamalarını değiştirdi’

Firma yetkilileri her şey yolunda giderse şirketin iş akışını daha geniş ölçekte sarsıp sarsmayacağına bakılacağını söyledi.

Yeni Zelanda’daki denemenin, şirketin personeli ve iş için somut faydalar sağlayan çalışma yöntemlerini benimseyen ilk küresel şirket olmasını sağlayacağını umduklarını söyleyen Unilever Yeni Zelanda’nın genel müdürü Nick Bangs “Bu, ekibimiz için heyecan verici bir an ve Covid-19’un standart çalışma uygulamalarını değiştirmekte oynadığı katalitik rolün doğrulanmasıdır” dedi. 

Jacinda Ardern önermişti 

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, mayıs ayında yaptığı açıklamada pandemi sonrasında ülkede haftada dört gün çalışılmasını önermişti. 

Ardern, evden çalışmada verimliliğin belli bir esneklik içinde sağlanabildiğini, dört günlük çalışma sayesinde ülke içinde turizmin canlanacağını söylemişti. 

 

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.