DünyaManşet

UNICEF açıkladı: 2021 yılı birçok ülke için açlık yılı olabilir

0
Fotoğraf: Amarjeet Kumar Singh / AA

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) 2021 yılında birçok ülkede açlık yılı olacağına dair uyarıda bulundu.

UNICEF Almanya çarşamba günü yaptığı açıklamada 2021 yılında Yemen, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Güney Sudan, Nijerya‘nın kuzeydoğusu ve Sahel merkez bölgesinde 10,4 milyon çocuğun akut yetersiz beslenme sorunu yaşayacağını açıkladı.

Bu ülkeler şu anda da gıda güvencesizliği ve kıtlıkta mücadele ediyor.

Salgın sebebiyle aileler kıtlığın eşiğinde

DW Türkçe‘nin haberine göre, UNICEF Genel Direktörü Henrietta Fore, koronavirüs salgınının durumu daha da ağırlaştırdığını belirterek şu açıklamalar bulundu:

Covid-19 savaş, doğal afet ve iklim değişikliğinin sonuçlarının mağduru olan ülkelerde halihazırda mevcut olan gıda güvencesizliğini eli kulağında bir afete dönüştürdü. Uzun zamandır sofraya yiyecek bir şey koymak için mücadele vermek zorunda kalan aileler şimdi kıtlığın eşiğinde.”

UNICEF, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde şu anda da beş yaş altındaki 3,3 milyon çocuğun yetersiz beslendiğini söyledi. Sahel ülkeleri olan Burkina Faso, Mali ve Nijer‘de var olan silahlı çatışmalar ve iklim değişikliği gıda güvencesizliğini pekiştirdi.

Güney Sudan’da nüfusun yüzde 60’ına tekabül eden 7,3 milyon kişi 2021 yılında akut gıda güvencesizliğiyle mücadele etmek zorunda kalacak.

UNICEF’in çağrısı

UNICEF, gelecek yıl yalnızca kriz ülkelerinde yaşayan çocuklara yönelik hayat kurtaran gıda programlarını sürdürebilmek için 1 milyar doları aşkın bütçeye ihtiyaç olduğunu belirterek, insani yardım örgütlerini ve uluslararası toplumu gıda, sağlık yardımlarına erişimi sağlamak için destek olmaya çağırdı. Çocuklar ve aileler için temiz su, temizlik tesislerinin desteklenmesi de büyük önem taşıyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.