Duyurular

Uluslararası HIV/AIDS Konferansı başlıyor

0

Pozitif Yaşam Derneği’nin yürütmekte olduğu “HIV/AIDS ile Yaşayanların Haklarına Yönelik Savunuculuk ve Farkındalık Yaratma” projesi kapsamında İstanbul’da,Uluslararası HIV/AIDS Konferansı” düzenleniyor.

Konferansta küresel, bölgesel ve ulusal düzeylerde HIV/AIDS ile yaşayanların sorunları, toplum sağlığı ve “hassas/incinebilir” gruplar açısından HIV/AIDS ve mevcut farklı yasal durumlar tartışılacak. Uluslararası deneyim ve birikim paylaşımında bulunularak, Türkiye’deki yasal ve kültürel durum hakkında bir yol haritası belirlenmeye çalışılacak. Düzenlenecek iki ayrı çalıştayda, proje kapsamında hazırlanmış olan “Türkiye İçin HIV/AIDS Yasası Taslağı” ele alınacak ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunulacak.

Konuşmacıların listesi ve ayrıntılı programına www.bizebiryasalazim.org adresinden erişilebiliyor. Konferansa katılmak için bu adresten kayıt yaptırmak yeterli.

Toplantı, 26 – 27 Mayıs 2011 Perşembe ve Cuma günleri Larespark Hotel Taksim’de 09:30 ile 17:45 saatleri arasında gerçekleşecektir.

Pozitif Yaşam Derneği kimdir?

Pozitif Yaşam Derneği, HIV ile yaşayan bireyler, yakınları, doktorlar, ve aktivistler tarafından 2005 yılında kurulmuştur. Dernek, HIV/AIDS ile yaşayanlar ve yakınları arasında iletişim ağı kurarak tedaviye erişimlerini kolaylaştırmak, kendilerinin ve yakınlarının fiziksel, ruhsal ve sosyal açılardan güçlendirilmelerini sağlamak, haklarını korumaları için destek vermek ve uluslararası sözleşmelerde güvence altına alınmış haklarının fiilen uygulanabilmesini sağlamak için çalışmaktadır. Bunun yanında HIV/AIDS konusunda toplumu bilinçlendirme, önleme ve koruma çalışmaları yürütmektedir.

Yeşil Gazete

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.