Sivil Toplum

Nefret suçu karşıtları buluşuyor

0

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), nefret suçunu şöyle tanımlamakta: Mağdurun, mülkün ya da işlenen bir suçun hedefinin, gerçek veya hissedilen ırk, ulusal ya da etnik köken, dil, renk, din, cinsiyet, yaş, zihinsel ya da fiziksel engellilik, cinsel yönelim veya diğer benzer faktörlere dayalı olarak benzer özellikler taşıyan bir grupla gerçek ya da öyle algılanan bağı, bağlılığı, aidiyeti, desteği ya da üyeliği nedeniyle seçildiği, kişilere veya mala karşı suçları da kapsayacak şekilde işlenen her türlü suçtur.

Türkiyeli “ötekileştirilmiş” yurttaşlar, ne yazık ki bu tanımda yer alan pek çok nefret suçu örneği  ile her gün yüzleşmek durumunda kalıyor. Bununla birlikte ülkede nefret suçları ile ilgili olarak çalışan çok çeşitli sivil toplum örgütü, akademisyen, medya çalışanı da var. Nefret Suçları Karşıtı Buluşma, bu farklı grupları bir araya getirmeyi ve mücadeleyi ortaklaştırmayı hedefliyor. Tabii ki farklı nefret suçu mağduru grupları, farklı kimlikleri birbirleriyle buluşturmak veya suç ve söylem ile ilgili teorik tartışmalar yapmak da Buluşma’nın diğer amaçlarından.

Bu önemli etkinliği Sosyal Değişim Derneği (SDD) düzenliyor. Etkinlikler sırasında İnsan Hakları Araştırmaları Derneği, Pozitif Yaşam Derneği, Uluslararası Hrant Dink Vakfı, Mülteci-Der, Pembe Hayat Derneği, DurDe! ve ayrıca Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu da birer sunum gerçekleştirecekler. Nefret Suçları Karşıtı Buluşma programı 17-18 Aralık’ta İstanbul Taksim Hill Otel’de. Programa http://www.sosyaldegisim.org/ adresinden ulaşılabilir. 17 Aralık Cuma akşamı bir de konser düzenleniyor.  (Yeşil Gazete)

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.