ManşetTürkiye

Uluslararası Basın Enstitüsü: Gazeteciler serbest bırakılsın

0

Uluslararası Basın Enstitüsü Direktörü Alison Bethel McKenzie, son gazeteci tutuklamalarının son derece kaygı verici olduğunu belirterek, yetkilileri, çalışmalarından dolayı hapse konulmuş tüm gazetecilerin serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Uluslararası Basın Enstitüsü Direktörü Alison Bethel McKenzie, polisin aralarında IPI Dünya Basın Özgürlüğü Kahramanı ünvanı taşıyan Nedim Şener’in de bulunduğu çok sayıda gazeteciyi gözaltına almasından büyük kaygı duyduğunu bildirdi.

McKenzie konuya ilişkin açıklamasında, “Aralarında Uluslararası Basın Enstitüsü’nün Dünya Basın Özgürlük Kahramanı ünvanı verdiği Nedim Şener’in de bulunduğu diğer gazetecilerin gözaltına alınması haberlerinden son derece kaygı duyuyoruz. Hiçbir gazeteci mesleklerini eleştirel görüşün ifade edilmesi dahil yerine getirdikleri için, tutuklama, saldırı, hapis ya da başka herhangi bir baskı ya da tehditle karşılaşmamalıdır. Yetkililere gazetecilik çalışmalarından dolayı hapse konulmuş tüm gazetecilerin serbest bırakılması çağrısı yapıyoruz. Gelişen, çoğulcu, eleştirel basın her sağlıklı demokrasi için esastır” dedi.

Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) internet sitesinde uluslararası haber ajanslarının 11 gözaltıyla ilgili haber ve değerlendirmelerine yer verirken Ergenekon iddialarını özetledi ve son gözaltıların OdaTV baskınında ele geçirildiği öne sürülen ek belgeler üzerine meydana geldiğini belirtti.

OdaTV’nin Ergenekon ile ilgili bir polis araştırmasını eleştiren videoyu izleyicilerine sunmasından sonra basıldığını, avukat ve gazetecilerin suç olduğu iddia edilen belgelerin bilgisayarlara hackerler tarafından yerleştirildiğini savunduğunu belirten IPI, “Nedim Şener Milliyet gazetesinde çalışan bir yazar ve araştırmacı gazeteci. IPI geçen yıl kendisine Türk-Ermeni gazeteci Hrant Dink’in 2007’deki katli konusunda yazdığı bir kitaptan dolayı emniyet güçleri tarafından suçlanması nedeniyle Dünya Basın Özgürlük Kahramanı ünvanı verdi” dedi.(anka)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.